WhatsApp: Αυτό είναι το νέο χαρακτηριστικό που θα ενθουσιάσει τους χρήστες- ΒΙΝΤΕΟ

Νέες δυνατότητες και “ελευθερίες” έρχεται να δώσει το Whatsapp στους χρήστες του. Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων εγκαινιάζει τα μηνύματα που διαγράφονται μόνα τους.

Στόχος του WhatsApp είναι οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών να γίνουν πιο ασφαλείς και να μειωθεί το ψηφιακό «αποτύπωμα» που αφήνουν οι χρήστες στη συσκευή τους (και στο διαδίκτυο γενικότερα).

Τα εξαφανιζόμενα μηνύματα (Disappearing Messages), όπως τα αποκαλεί το WhatsApp, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες μετά από την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής. Φυσικά είναι επιλογή του κάθε χρήστη αν θελήσει να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει την αυτόματη διαγραφή (από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ) μηνυμάτων –μεταξύ δύο χρηστών ή μιας ομάδας ατόμων- επτά ημέρες μετά από την αποστολή τους. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές, οι χρήστες του WhatsApp δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν διαφορετικό χρονικό διάστημα αποθήκευσης των απεσταλμένων μηνυμάτων (μικρότερο των 7 ημερών) προκειμένου να τα «εξαφανίσουν» από τη συσκευή τους νωρίτερα. Η νέα λειτουργία εκτός από συνομιλίες διαγράφει «αυτόματα» και τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

«Ξεκινάμε με το διάστημα των 7 ημερών γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθησυχαστικό να ξέρει κάποιος ότι οι συνομιλίες του δεν παραμένουν στη συσκευή για πάντα, ενώ ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες (για συγκεκριμένο διάστημα)», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρίας σε διαδικτυακή ανάρτησή τους σε ένα ιστολόγιο.

«Ενώ είναι υπέροχο να κρατάμε αναμνήσεις από στιγμές που ζήσαμε με τους φίλους και την οικογένεια, τα περισσότερα από τα μηνύματα που στέλνουμε, δεν χρειάζεται να υπάρχουν για πάντα. Στόχος μας είναι κάνουμε τις συνομιλίες στο WhatsApp να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις κουβέντες που έχουμε από κοντά (ο ένας με τον άλλον). Αυτό σημαίνει ότι (τα όσα λέμε μεταξύ μας) δεν είναι απαραίτητο να μένουν για πάντα», αναφέρει η εταιρία.

Η «εξαφάνιση» των μηνυμάτων στην εφαρμογή ισχύει για τις συνομιλίες που ανταλλάσσονται μετά από την ενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης. Στα μηνύματα που ανταλλάσσονται μεταξύ των μελών μιας ομάδας, μόνο οι διαχειριστές των γκρουπ συζήτησης μπορούν να επιλέξουν την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της «εξαφάνισης» μηνυμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ