Wall Street: Πτώση 1,5% για τον Dow Jones στον απόηχο του Brexit

Η κατρακύλα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μετοχών συνεχίσθηκε σήμερα, καθώς οι αγορές συνέχισαν να υφίστανται το σοκ από την ψήφο των Βρετανών να φύγει από την ΕΕ. Η βρετανική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985, την ώρα που οι επενδυτές πουλούσαν τις μετοχές τους και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Παράλληλα, τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός έκαναν ράλι.

Οι μεγαλύτεροι δείκτες της Wall Street, που είχαν προσεγγίσει πρόσφατα υψηλά επίπεδα, αντέστρεψαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις τα κέρδη εβδομάδων. O Dow Jones υποχώρησε 1,5% στις 17.140 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες του S&P 500 (1,8%) και του Nasdaq (2,4%). O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 4,1% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Τα ερωτηματικά για την επίπτωση του Brexit προστέθηκαν σε μόνιμες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την ικανότητα των αρμόδιων για τις οικονομικές πολιτικές να ενισχύσουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Επενδυτές και αναλυτές σημείωναν ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης μπορεί να είναι μεταξύ των επιπτώσεων, όπως και τα χαμηλότερα επιτόκια και η ενίσχυση του δολαρίου που μπορεί να περιορίσει τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με πτώση 3,4% έκλεισε ο Dow Jones που έχασε τα κέρδη του 2016

Ντάισελμπλουμ: Το Brexit θα πάρει πολύ χρόνο

Το ηχηρό μήνυμα Μέρκελ – Ολάντ – Ρέντσι για το Brexit

Η S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ