Βρετανία: Σε πορτοκαλί συναγερμό μέρος της χώρας λόγω της καταιγίδας Ciara – BINTEO

Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές διεξάγονται με προβλήματα στη Βρετανία, που πλήττεται από την καταιγίδα Κιάρα, με ισχυρές βροχές και ριπές που ξεπερνούν τα 130 χλμ./ώρα.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό ένα μέρος της χώρας. Ένα μέρος της Σκωτίας, που επηρεάζεται ιδιαίτερα, τέθηκε επίσης σε πορτοκαλί επιφυλακή για βροχοπτώσεις.

Όλη η Βρετανία έχει τεθεί σε κίτρινη επιφυλακή για βροχοπτώσεις.

Εκτός από τα προβλήματα στις μεταφορές, η μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει ότι αναμένει ζημιές σε κατοικίες, με πιθανότητα διακοπών του ρεύματος και πλημμυρών. Προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο πτώσης αντικειμένων λόγω του δυνατού αέρα.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν και η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι “κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο” της καταιγίδας. Προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες που αναμένεται να φτάσουν ή να αναχωρήσουν σήμερα από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Χίθροου, Γκάτγουικ και Λόντον Σίτι να αναβάλουν την πτήση τους.

Η Virgin Atlantic ακύρωσε επίσης αρκετές πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου, τον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας.

Η Rail Network, ιδιοκτήτρια του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου, συνέστησε στο κοινό να αποφύγει τα ταξίδια με το τραίνο σήμερα, εκτός αν είναι “απολύτως απαραίτητα” και προειδοποίησε ότι η κυκλοφορία μπορεί να διακοπεί μέχρι αύριο, Δευτέρα πρωί.

Πολλές εταιρείες σιδηροδρόμων έχουν επίσης συστήσει στους ταξιδιώτες να μην ταξιδέψουν και αποφάσισαν να μειώσουν τη συχνότητα και την ταχύτητα των αμαξοστοιχιών ή ακόμη και να ακυρώσουν ορισμένες στη Σκωτία.

Στη θάλασσα, η εταιρία πορθμείων P&O ανέφερε καθυστερήσεις και ακυρώσεις των δρομολογίων που συνδέουν το Ντόβερ και το Καλαί.

Στο Λονδίνο, ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων όπου θα συμμετείχαν 25.000 δρομείς, ακυρώθηκε, ενώ τα βασιλικά πάρκα έκλεισαν.

Η θύελλα επηρέασε αρκετές ακόμη χώρες, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Η τελευταία έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό από την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, που προειδοποίησε για τον κίνδυνο πλημμυρών στις παράκτιες περιοχές.

Η τελετή έναρξης για τον εορτασμό στο Γκόλγουεϊ (δυτικά) της εκδήλωσης “πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020” ακυρώθηκε χθες βράδυ.

Η αεροπορική εταιρία Aer Lingus προειδοποίησε για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις.Πηγή: BBC, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ