Βρετανία: Πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο σύζυγος της Λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ – Τα στοιχεία που «δείχνουν» αυτοκτονία

Πυροβολισμό στο κεφάλι φαίνεται ότι δέχτηκε ο 45χρονος Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Λαίδης Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή, στην Βρετανία, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Όπως γράφει η MailOnline o σύζυγος της Lady Gabriella Windsor, η οποία ανήκει στον βασιλικό κύκλο, πέθανε από “τραύμα στο κεφάλι” και ένα όπλο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του σε ένα βοηθητικό κτίριο του σπιτιού των γονέων του, στο Cotswolds. Ο βρετανικός ιστότοπος επικαλείται την ανάκριση για την υπόθεση και γράφει ότι ο 45χρονος αυτοκτόνησε.

Ο Τόμας Κίνγκστον βρέθηκε στην εξοχική έπαυλη της οικογένειάς του, το βράδυ της Κυριακής και η νεκροψία αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου του, όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο του Γκλόστερσαϊρ.  Ο πατέρας του τον βρήκε όταν παραβίασε την είσοδο σε ένα κλειδωμένο κτίριο, αφού ο κ. Kingston είχε επισκεφθεί νωρίτερα για γεύμα τους γονείς του, δήλωσε η ανώτερη ιατροδικαστής Katy Skerrett.

Η αστυνομία και οι τραυματιοφορείς κλήθηκαν στη σκηνή μετά από κλήση στο 999 από μέλος της οικογένειας. Η αστυνομία αρχικά δήλωσε ότι ο θάνατος του κ. Kingston δεν ήταν ύποπτος.
Η χήρα του, Lady Windsor απότισε φόρο τιμής στον σύζυγό της σε κοινή δήλωση με την οικογένειά του, περιγράφοντάς τον ως έναν “εξαιρετικό άνθρωπο που φώτιζε τις ζωές όλων όσων τον γνώριζαν” – και χαρακτήρισε τον θάνατό του “μεγάλο σοκ για όλη την οικογένεια”.

Ένα μέλος του γραφείου Τύπου από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν παρόν στην ανάκριση, αλλά στο δικαστήριο δεν υπήρχαν μέλη της οικογένειας ή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Οι δηλώσεις της ιατροδικαστού

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν προηγουμένως ότι ο κ. Κίνγκστον, 45 ετών, πέθανε ξαφνικά την περασμένη Κυριακή σε μια διεύθυνση στο Κότσγουολντς του Γκλόστερσαϊρ. Ανοίγοντας την ανάκριση σήμερα στο Gloucestershire Coroner’s Court, η ανώτερη ιατροδικαστής Katy Skerrett δήλωσε: “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχω λάβει στοιχεία αναγνώρισης του θανόντος σε γραπτή μορφή, τα οποία συμμορφώνονται με το άρθρο 23 των κανόνων του Coroner’s Rules 2013. Τα στοιχεία αυτά είναι επαρκή για την ταυτοποίηση και μπορώ έτσι να επιβεβαιώσω ότι ο αποθανών είναι πράγματι ο Thomas Henry Robin Kingston, 45 ετών, του οποίου η διεύθυνση κατοικίας είναι στο Λονδίνο», ανέφερε η ιατροδικαστής και συνέχισε:

«Έχω λάβει αποδεικτικά στοιχεία για τις σύντομες περιστάσεις που περιβάλλουν αυτό το τραγικό περιστατικό και σε γραπτή μορφή, τα οποία συμμορφώνονται με το άρθρο 23 των κανόνων του ιατροδικαστή του 2013. Αυτές οι σύντομες περιστάσεις έχουν ως εξής. Ο κ. Kingston επισκεπτόταν το σπίτι των γονέων του στο Cotswolds. Στις 25 Φεβρουαρίου 2024 γευμάτισε με τους γονείς του. Ο πατέρας του βγήκε να βγάλει βόλτα τα σκυλιά.

Όταν επέστρεψε ο κ. Kingston δεν ήταν στο σπίτι και μετά από περίπου 30 λεπτά η μητέρα του πήγε να τον αναζητήσει. Ο πατέρας του παραβίασε την είσοδο σε ένα κλειδωμένο κτίριο, όταν δεν μπορούσε να πάρει απάντηση. Βρήκε τον κ. Kingston νεκρό με τραύμα στο κεφάλι. Στη σκηνή υπήρχε ένα όπλο. Κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι ο θάνατος δεν είναι ύποπτος», είπε η ιατροδιοκαστής.

‘Η νεκροψία διενεργήθηκε από τον Dr Jones, σύμβουλο ιστοπαθολόγο, και η προσωρινή αιτία θανάτου είναι το τραύμα στο κεφάλι, ανέφερε η ιστοσελίδα.  Ο βασιλιάς και η βασίλισσα είχαν στείλει τις “πιο θερμές σκέψεις και προσευχές” τους στη Lady Gabriella, η οποία είναι γνωστή ως Ella, και στους γονείς και τα αδέλφια του κ. Kingston.

Η Lady Gabriella έδωσε στη δημοσιότητα μια προσωπική φωτογραφία που τράβηξε η ίδια από τον σύζυγό της, η οποία τον δείχνει να χαμογελά και να είναι ντυμένος με ένα απλό ροζ πουκάμισο, καθώς στεκόταν κοντά σε μια υδάτινη έκταση στη λιακάδα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, το 2019, με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον σύζυγό της, τον εκλιπόντα Δούκα του Εδιμβούργου, μεταξύ των καλεσμένων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ