Βρετανία: Νοσοκόμα δικάζεται για τη δολοφονία 7 νεογνών – «Κατηγορεί» τα λύματα για τους θανάτους

Τα ακατέργαστα λύματα των υπονόμων ενδέχεται να ήταν «ένας παράγοντας που συνέβαλε» στους ανεξήγητους θανάτους σε μονάδα νεογνών στην Βρετανία, σύμφωνα με όσα δήλωση η κατηγορούμενη νοσοκόμα.

Βρετανία: Η αστυνομία ερευνά νέες καταγγελίες περί παραβίασης των μέτρων για την πανδημία από τον Μπόρις Τζόνσον

Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι που κατηγορείται για την δολοφονία 7 νεογνών και για την απόπειρα δολοφονίας ακόμη 10.  Η ίδια επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι το περιβάλλον δεν ήταν ασφαλές για τα μωρά.  «Είχαμε ακατέργαστα λύματα που έβγαιναν από τους νεροχύτες και έτρεχαν στο πάτωμα στο δωμάτιο νοσηλείας 1», είπε η 33χρονη.

Στο δικαστήριο ρωτήθηκε για την δολοφονία ενός αγοριού μόλις 6 ημών τον Αύγουστο του 2015.  Η 33χρονη ανέφερε ότι υπήρχαν προβλήματα με τα υδραυλικά στο δωμάτιο που νοσηλευόταν το μωρό.  «Είναι ένα θέμα που συμβάλλει αν η μονάδα είναι βρώμικη και το προσωπικό δεν μπορούσε να πλύνει τα χέρια του», ανέφερε η Λούσι Λέτμπι.

Η κατηγορούμενη άφησε να εννοηθεί ότι αυτό το περιβάλλον θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην υγεία ενός μωρού.

Η μητέρα άκουσε φριχτές κραυγές 

Ο εισαγγελέας την ρώτησε για το περιστατικό με την μητέρα του παιδιού το βράδυ πριν πεθάνει στις 3 Αυγούστου 2015. Η μητέρα πήγε στην μονάδα νεογνών για να δώσει το μητρικό γάλο όταν άκουσε τις «φρικτές» κραυγές του μωρού της. Μόλις μπήκε στην μονάδα είδε την 33χρονη να στέκεται από πάνω του και αίμα στο στόμα του μωρού.

«Θα σας αναφέρω ότι όταν η μητέρα κατέβηκε στις 21:00 είχατε επιφέρει έναν τραυματισμό που προκάλεσε αιμορραγία;», ρώτησε ο εισαγγελέας. «Όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Αυτό δεν συνέβη», απάντησε η 33χρονη.

Μάλιστα η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι είχε πάθε εμμονή με την μητέρα του μωρού. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο η 33χρονη έκανε αναζητήσεις για την μητέρα στο Facebook και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το δεύτερο παιδί της που ήταν στην μονάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ