Βρετανία: Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας για τις βουλευτικές εκλογές

Οι βρετανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά εκλογικά κέντρα, κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, αφότου η αστυνομία κατέγραψε 200 καταγγελίες για διαδικτυακή παρενόχληση και εξύβριση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Στέλα Κρίζι, υποψήφια του Εργατικού Κόμματος και προασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, που έθεσε υποψηφιότητα στο βορειοανατολικό Λονδίνο, κατήγγειλε ότι την εξύβρισαν μέλη του κόμματος κατά των αμβλώσεων Christian People’s Alliance (CPA), που αντιτίθεται στην εκλογή της.

Η Κρίζι ανήρτησε ένα βίντεο με δύο μέλη του CPA, όπου την αποκαλούσαν «νεο-ναζί, (η οποία) πιστεύει στην καταστροφή της ζωής».

«Το να ψηφίσετε σήμερα οποιονδήποτε άλλο εκτός του CPA θα βοηθήσει στο να διασφαλίσουμε ότι θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το είδος της κοινωνίας που είμαστε απέναντι σε εκείνους που σπέρνουν το μίσος στους δρόμους μας», έγραψε η Κρίζι.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών (NPCC) γνωστοποίησε χθες ότι η αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα δέχθηκε περίπου 200 καταγγελίες «που σχετίζονται με την ασφάλεια υποψηφίων», το διάστημα 15ης Νοεμβρίου- 4ης Δεκεμβρίου.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως περιστατικά διαδικτυακής εξύβρισης και παρενόχλησης. «Σχεδόν τα μισά εξ αυτών είναι «αρκετά σοβαρά ώστε να αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα», τόνισε η αστυνομία.

«Δεν διαπράχθηκαν επιθέσεις εναντίον υποψηφίων, εντούτοις, υπήρξαν επιθέσεις εναντίον εθελοντών υποψηφίων, συμπληρώνει η αστυνομία.

«Τόσοι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν τόσο μεγάλη παρενόχληση σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ρατσιστική, ισλαμοφοβική και αντισημιτική», έγραψε στο Twitter η αντιρατσιστική οργάνωση Hope Not Hate.

Η αστυνομία και οι εκλογικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν την εκστρατεία τους μόνοι τους με φόντο την αύξηση των περιστατικών απειλών και εξυβρίσεων, που συνδέεται με τους πολιτικούς διχασμούς για το Brexit.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ