Βραζιλία – Άδειασε το γραφείο της η Ρούσεφ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έχει αφαιρέσει προσωπικές φωτογραφίες και έχει αδειάσει τα ράφια στο γραφείο της στον τρίτο όροφο του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο. Και αυτό σε ένδειξη ότι μπορεί να έχει παραδοθεί στην πιθανότητα να χάσει τη δουλειά της, μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Γερουσία σήμερα.

Σε μια συνάντηση που μπορεί να αποβεί η τελευταία της ως πρόεδρος, η Ρούσεφ δέχθηκε τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης των Αμερικανικών Κρατών, καθώς η ασφάλειά της προσπαθούσε να εμποδίσει τους φωτογράφους από το να απαθανατίσουν τα σημάδια μιας επικείμενης αναχώρησης.

Η ειδική συνεδρίαση της Γερουσίας, η οποία αναμένεται να εγκρίνει την παραπομπή της Ρουσέφ, μπορεί να τελειώσει μέχρι και αργά σήμερα. Εάν παραπεμφθεί, θα σταματήσει από τα καθήκοντά της για διάστημα έως και έξι μηνών, όσο θα διαρκέσει η δίκη της.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μικέλ Τεμέρ θα την αντικαταστήσει κατά το διάστημα αυτό, εάν η απόφαση είναι καταδικαστική. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας σκοπεύει να φύγει από το φουτουριστικής όψης προεδρικό παλάτι μαζί με τους στενούς της συνεργάτες, κατεβαίνοντας την ίδια ράμπα που ανέβηκε δύο φορές ως πρόεδρος, το 2011 και το 2015, είπε ο σύμβουλός της.

Στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου επικρατούσε μια μελαγχολική ατμόσφαιρα. Παρά το άδειο της γραφείο όμως, η Ρούσεφ συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις της και τα ταξίδια της όπως πριν. Όταν ερωτήθηκε από σύμβουλο αν θα έφερνε σε πέρας ένα προγραμματισμένο ταξίδι της, η Ρούσεφ είπε, “Τί άλλο να κάνω; Να σταματήσω να κυβερνώ; Εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος”.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλα με πρωταγωνιστές πολιτικούς συγκλονίζουν τη Βραζιλία

Βραζιλία: Προχωρά η διαδικασία παραπομπής της Ντίλμα Ρουσέφ

Βραζιλία: Ψηφίστηκε από τη Βουλή η αποπομπή της Ρουσέφ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ