Virgin Galactic: Ταξίδεψαν στο διάστημα οι πρώτοι «τουρίστες»

Η πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα είναι γεγονός. Το ιπτάμενο όχημα VSS Unity έκανε την πρώτη υποτροχιακή «βόλτα» 90 λεπτών στην άκρη του διαστήματος.

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμαστική πτήση διαστημικού τουριστικού σκάφους της Virgin Galactic – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιταλός ερευνητής, Γουόλτερ Βιλαντέι και ο εκπαιδευτής αστροναυτών της εταιρείας Virgin Galactic, Κόλιν Μπένετ γιόρτασαν ενώνοντας τα χέρια τους όταν το σκάφος βγήκε από την ατμόσφαιρα της Γης.

Διαστημική πτήση Virgin Galactic

Το όχημα, γνωστό ως Unity, ήταν δεμένο σε ένα «μητρικό πλοίο» που ονομάζεται VMS Eve. Το πλοίο Eve είναι ένας τύπος αεροπλάνου μεταφοράς που μετέφερε το Unity 45.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της Γης και το απελευθέρωσε σε εκείνο το σημείο.

Στη συνέχεια το Unity κινήθηκε με τον προωθητή, τον οποίον έκλεισε μόλις έφτασε στο διάστημα. Στην συνέχεια αιωρήθηκε στην ατμόσφαιρα της Γης και επέτρεψε στο πλήρωμα να βιώσει την έλλειψη βαρύτητας για λίγα λεπτά.

Εκείνη την στιγμή το πλήρωμα ύψωσε μία ιταλική σημαία για να γιορτάσει την πτήση.

Διαστημική πτήση Virgin Galactic

Η αποστολή «Galactic 01», όπως ονομάστηκε η πτήση, ολοκληρώθηκε 90 λεπτά μετά. Στο επίκεντρο της αποστολής ήταν να κάνει δοκιμές σε μηδενική βαρύτητα και να συλλέξει βιομετρικά δεδομένα.

Είναι μια στιγμή ορόσημο για τη Virgin Galactic, η οποία ιδρύθηκε από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον ο 2004 με στόχο να προσφέρει εμπορικές διαστημικές πτήσεις. Η εταιρεία κατάφερε να πετύχει τον στόχο της 20 χρόνια μετά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ