Viral ΒΙΝΤΕΟ: Τι εννοούν οι νοσοκόμες όταν λένε στους γονείς «το μωρό σας μοιάζει» – Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Ποιος γονέας δεν έχει ακούσει τη φράση το «μωρό σας μοιάζει»; Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό το… κοπλιμέντο;  Μια νοσοκόμα αποκάλυψε τι πραγματικά εννοούν όταν λένε «το μωρό σας μοιάζει». Σε ένα βίντεο στο TikTok, η Miki Rai υποστήριξε ότι οι φοιτητές νοσηλευτικής εκπαιδεύονται να λένε την κοινή φράση όταν συναντούν ένα «άσχημο» μωρό για να αποφύγουν να πουν στους γονείς αυτό που πραγματικά σκέφτονται.

«Η προϊσταμένη μου στον τοκετό και τον τοκετό στη σχολή νοσηλευτικής μου το δίδαξε πραγματικά αυτό», είπε η Miki.

Η Αμερικανίδα νοσοκόμα δημοσίευσε το βίντεο ως απάντηση σε μια μαμά από την Αυστραλία που είχε μπερδευτεί όταν κάποιος είπε ότι ο νεογέννητος γιος της έμοιαζε με εκείνη.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το μωρό είναι πραγματικά χαριτωμένο», έγραψε η Miki στη λεζάντα του βίντεο.

«Αν το μωρό είναι χαριτωμένο, μπορείτε απλά να τους πείτε ότι το μωρό είναι χαριτωμένο. Αλλά αν το μωρό είναι άσχημο, τότε απλά λες (στον γονέα) ότι του μοιάζει», είπε η Miki.

Στα σχόλια διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι αυτό που κάνει η ίδια προσωπικά, αλλά είναι αυτό που διδάσκονται οι μαθητές.

@mikiraiofficial #stitch with @aimeelco personally I think the baby is real cute 🥹 #nurse #baby #babies ♬ original sound – Miki Rai


Το σύντομο βίντεο έχει έκτοτε προβληθεί περισσότερες από 667.000 φορές και άλλοι μοιράστηκαν τι λένε στους γονείς.

Ένας χρήστης είπε: “Η μαμά μου με έσπρωξε έξω μετά από 16 ώρες ενεργού τοκετού και το πρώτο πράγμα που είπε ο μπαμπάς μου ήταν “ουάου το μωρό μοιάζει με εξωγήινο””.

«Εγώ λέω, “ααα είναι τόσο πολύτιμα – όλα τα μωρά είναι πολύτιμα, όχι όλα τα μωρά είναι χαριτωμένα», έγραψε ένας τρίτος.

Άλλοι γονείς είπαν ότι με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα νεογέννητα μεγαλώνουν, η εμφάνισή τους αλλάζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να κρίνετε πολύ γρήγορα.

«Αν το μωρό είναι άσχημο, δώστε του τρεις με τέσσερις μήνες που δεν θα είναι πια. Έκλαιγα όταν γεννήθηκε η κόρη μου ήταν τόσο άσχημη αλλά τώρα είναι πανέμορφη», έγραψε ένας γονιός.

Ένας άλλος είπε: «Μερικά μωρά είναι άσχημα αλλά μετά από μια εβδομάδα η εμφάνισή τους αλλάζει. Ο γιος μου έμοιαζε με γκρινιάρη όταν γεννήθηκε αλλά μια εβδομάδα αργότερα είναι αξιολάτρευτος».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ