Viral το… «ιπτάμενο μόριο» που σχεδίασε αμερικανικό αεροσκάφος ανοιχτά της Κύπρου

Viral στο διαδίκτυο έχει γίνει το σχέδιο πτήσης ενός αεροσκάφους των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανοιχτά της Κύπρου.

Σε μια κίνηση που ήταν δύσκολο για τους Ρώσους να αγνοήσουν, το πλήρωμα ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους πραγματοποίησε έναν τολμηρό ελιγμό κοντά στη βάση της Μόσχας στη Συρία, το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ένα αεροπλάνο εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 Stratotanker σχεδίασε ένα «ιπτάμενο μόριο» στον ουρανό στην περιοχή του Tartus της Συρίας, όπου βρίσκεται και η ναυτική βάση της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίπλα στην Κύπρο, όπως παρατηρεί το Politico, που βασίζεται σε ανάλυση δεδομένων του Flightradar24.

Πρώτη, πάντως, έθιξε το θέμα η ιταλική «La Repubblica». Με τίτλο «Μια πτήση σε σχήμα πέους, η κοροϊδία ενός αμερικανικού αεροπλάνου πάνω από τη ρωσική βάση», η ιταλική εφημερίδα σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Η παράξενη τροχιά που ακολούθησε το ιπτάμενο τάνκερ KC135 που απογειώθηκε από την Κρήτη, παρέμεινε αποτυπωμένη στις οθόνες των ρωσικών ραντάρ που παρακολουθούν την περιοχή πάνω από την Tartus».

La republica

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Κρήτη προκειμένου να ανεφοδιάσει μαχητικά αεροσκάφη ή αν οι πιλότοι είχαν απλώς μια δουλειά: να κάνουν πλάκα στους Ρώσους, επισημαίνει το Politico.

Πολίτικο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ