Βίντεο: Πώς οι δρόμοι της Λιβύης μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε 25 δευτερόλεπτα – Φόβοι για 20.000 νεκρούς

Τρομακτικό βίντεο δείχνει πώς οι δρόμοι της Λιβύης μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel. Το βίντεο, που πιστεύεται ότι τραβήχτηκε στη Ντέρνα τη Δευτέρα, δείχνει τα νερά να πλημμυρίζουν τον δρόμο και στη συνέχεια περίπου 20 αυτοκίνητα και μια σειρά από συντρίμμια παρασύρονται.

Οι ήρεμες συνθήκες φαίνονται στην αρχή του βίντεο, αλλά ύστερα από μόλις 25 δευτερόλεπτα το χάος ξεσπά. Οι αξιωματούχοι της χώρας προειδοποίησαν χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες μπορεί να φτάσει τους 20.000.

Χιλιάδες θύματα έχουν ήδη ταφεί σε ομαδικούς τάφους στην πόλη-λιμάνι της Derna, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί με καλύτερα συστήματα προειδοποίησης.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην πόλη έχει φτάσει τους 11.300, με εκατοντάδες ακόμη επιβεβαιωμένους νεκρούς στην ανατολική Λιβύη. Οι ομάδες έρευνας συνεχίζουν να ελέγχουν την περιοχή αφού η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές ανατολικές πόλεις το βράδυ της Κυριακής.

Λιβύη

Οι κάτοικοι της Ντέρνα είπαν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις καθώς κατέρρευσαν δύο φράγματα στα περίχωρα της πόλης. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε ο Οσάμα Άλι, εκπρόσωπος ενός κέντρου ασθενοφόρων στην ανατολική Λιβύη. Ο δήμαρχος της Ντέρνα, Abdel Moneim al-Ghaithi είπε ότι ο τελικός απολογισμός στην πόλη μπορεί να φτάσει τις 20.000, δεδομένου του αριθμού των γειτονιών που παρασύρθηκαν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ