Βίντεο: Παιδί στη Κίνα κρέμονταν από τα κάγκελα πολυκατοικίας

Μία συγκλονιστική στιγμή κατεγράφη από κάμερα στη Κίνα. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βλέπουμε την δραματική διάσωση ενός μικρού κοριτσιού το οποίο κρεμόταν στον αέρα σε ύψος 21 μέτρων από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου ενός διαμερίσματος στην Κίνα. Το παιδί έσπευσαν να σώσουν ένοικοι – ήρωες της πολυκατοικίας.

Το κοριτσάκι έμεινε αβοήθητο να κρέμεται από τον λαιμό από τα κάγκελα ασφαλείας μιας πολυκατοικίας στο Chongqing στη νότια κεντρική Κίνα. Στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται το παιδί, το οποίο υπολογίζεται πως είναι περίπου 4-5 ετών και φοράει ένα ροζ φόρεμα, να προσπαθεί να ελευθερωθεί χρησιμοποιώντας τα χέρια της, την ώρα που ένα γενναίος γείτονας σκαρφαλώνει στο μπροστινό μέρος του κτιρίου για να την φτάσει.

Καθώς την πλησιάζει, άλλοι παρευρισκόμενοι στήνουν ένα αυτοσχέδιο δίχτυ ασφαλείας χρησιμοποιώντας μία κουβέρτα, ενώ προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Την ίδια ώρα ένας ακόμα κάτοικος σκαρφαλώνει στο κτίριο για να βοηθήσει.

Ευτυχώς, παρά τη βροχή, κατάφεραν να την απελευθερώσουν και να την οδηγήσουν προσεκτικά πίσω από το παράθυρο με ασφάλεια, με το παιδί να μην φέρει κανένα σοβαρό τραυματισμό.

Ο ιδιοκτήτης του διπλανού καταστήματος, ο κύριος Τσεν, ήταν ένας από τους άνδρες που βοήθησαν στη διάσωση που έλαβε χώρα το πρωί της 25ης Αυγούστου. Είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η διάσωση διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά από την στιγμή που το παιδί εντοπίστηκε σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Οι γονείς φέρονται να βγήκαν έξω για να αγοράσουν λαχανικά, αφήνοντας το παιδί μόνο του στο σπίτι.

Ο κ. Τσεν είπε: «Δεν ανησυχούσα για τον εαυτό μου. Εκείνη την ώρα, το νεαρό κορίτσι κρεμόταν εντελώς έξω από το παράθυρο και ήθελα απλώς να τη σώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Οι άνθρωποι στον κάτω όροφο βρήκαν μια σκάλα, οπότε ανέβηκα». Όπως αναφέρει ο κ. Τσεν το άλλο άτομο που συμμετείχε στη διάσωση ήταν ο κύριος Ζάο, ένας γείτονας από το σπίτι του παιδιού.

Ο κ. Τσεν πρόσθεσε: «Εκείνη την ώρα, ήταν πολύ ταραγμένη, έκλαιγε και φώναζε για τη μητέρα της. Την παρηγορήσαμε και μόλις ήταν ήρεμη, ανέβηκα ξανά στο γειτονικό παράθυρο και κατέβηκα με ασφάλεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ