ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις του Τζον Κέρι για την Συρία

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις του Τζον Κέρι για την Συρία

 

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Όπως ανακοίνωσε, τουλάχιστον 1.429 Σύροι πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, σκοτώθηκαν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Αυτό αναφέρει εξάλλου η έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, το μη απόρρητο τμήμα της οποίας δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

Σε αυτή αναφέρεται ότι υπάρχει «μεγάλη βεβαιότητα» ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πολλές φορές στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των αντικαθεστωτικών, περιλαμβανομένης και της επίθεσης που καταγγέλθηκε ότι έγινε σε ένα προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου.

Ο Τζον Κέρι τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες στην απάντηση που πρέπει να δοθεί στην επίθεση της συριακής κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ΟΗΕ, ωστόσο σημείωσε ότι η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δεν θα επιβεβαιώσει το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα, απλά θα επιβεβαιώσει ότι πράγματι έγινε η χρήση τους. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ