ΒΙΝΤΕΟ-Ο εφιάλτης της ISIS είναι οι γυναίκες μαχητές

ΒΙΝΤΕΟ-Ο εφιάλτης της ISIS είναι οι γυναίκες μαχητές

«Ή θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε. Κανένας μαχητής δεν θα οπισθοχωρήσει» λέει η Esmat al-Sheikh, η επικεφαλής ομάδας Κούρδων που μάχονται στο Κομπάνι.

«Ο κόσμος μας παρακολουθεί, μόνο μας παρακολουθεί και αφήνει αυτά τα τέρατα να σκοτώνουν τους πάντες, ακόμα και παιδιά. Αλλά εμείς θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους με ό,τι όπλα έχουμε».

Κάποιοι μαχητές έχουν σημαντικότερα κίνητρα από άλλους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι γυναίκες που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές και έχουν έως τώρα αποδειχθεί πραγματική απειλή για το Ισλαμικό Κράτος καθώς έχουν χρεωθεί πολλές από τις επιτυχίες των Κούρδων μαχητών.

Οι YPJ (Μονάδες προστασίας Γυναικών), έχουν φθάσει στο Κομπάνι από την Τουρκία και έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των μονάδων τους όπως και οι άντρες μαχητές.

«Έχουμε στήσει κέντρα εκπαίδευσης γυναικών σε τρεις περιοχές. Οι γυναίκες έχουν έντονη παρουσία στην πρώτη γραμμή των μαχών» λέει η Esmat. «Δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα ότι οι τζιχαντιστές φοβούνται περισσότερο τις γυναίκες. Έχω αντιμετωπίσει άντρες της ISIS πρόσωπο με πρόσωπο και ξέρω πως επιδρούμε στην ψυχολογία τους. Όταν βλέπουν ή ακούν γυναίκα γίνονται υστερικοί» εξηγεί.

Δείτε το βίντεο

 

 

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Παιδιά με Καλάσνικοφ στη μάχη για το Κομπάνι

ΟΗΕ-Άμαχοι στο στόχαστρο του ΙΚ

Τρεις γυναίκες αποκεφάλισε η ISIS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ