ΒΙΝΤΕΟ-Νέο ρεκόρ της McLaren P1

ΒΙΝΤΕΟ-Νέο ρεκόρ της McLaren P1

Ο «πόλεμος» για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring καλά κρατεί. Η McLaren ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube ένα τρέιλερ που μας λέει ότι κατάφεραν και έγραψαν χρόνο στη «Πράσινη Κόλαση» κάτω από 7 λεπτά, χωρίς όμως να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο.

Το hypercar είχε μέση ωριαία ταχύτητα μεγαλύτερη των 178 χλμ/ώρα. Το πόσο μεγαλύτερη δεν το ξεκαθαρίζει η McLaren, αλλά αν κάποιος κάνει απλές μαθηματικές πράξεις θα διαπιστώσει πως με μέση ταχύτητα 178  χλμ/ώρα, στο Ring σημειώνεται χρόνος 7:00, με 179 χλμ/ώρα 6:58 και με 180 χλμ/ώρα 6:56.

Η παραγωγή του βίντεο είναι εκπληκτική και ακόμα πιο φανταστικό είναι το γεγονός ότι πλέον τα δύο από τα τρία hypercar που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, έχουν γράψει τέτοιους εξωφρενικούς χρόνους, καθώς μη ξεχνάμε ότι η Porsche 918 Spyder έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έσπασε τα 7 λεπτά, με χρόνο 6:57.

Τα συμπεράσματα, όμως, από το βίντεο της βρετανικής εταιρείας είναι δυο. Το πρώτο είναι ότι όντως έχουν καταφέρει να γράψουν ακόμα καλύτερο χρόνο από το γερμανικό εργοστάσιο και το βίντεο αποτελεί ένα είδος τρέιλερ και δημιουργία ντόρου για τον ακριβή χρόνο, που λογικά θα ανακοινωθεί αργότερα. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι δεν ξεπέρασαν έστω και για λίγο το χρόνο της Porsche και απλά γιορτάζουν τον χρόνο κάτω από 7 λεπτά.

Το αυτοκίνητο που σημείωσε τον χρόνο ήταν η P1 XP2R και οδηγός της ήταν ο επίσημος δοκιμαστής οδηγός της McLaren, Chris Goodwin.

Στη λειτουργία Race η πίσω αεροτομή της P1 ανεβαίνει κατά 300 mm, το ύψος από το έδαφος μειώνεται κατά 50 mm με τις αναρτήσεις στην επιλογή RaceActive Chassis Control να σκληραίνουν κατά 300%.

Στην ευθεία Döttinger Höhe, ο Goodwin έπιασε τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), κατά τη διάρκεια του γύρου πραγματοποιούσε αλλαγές ταχυτήτων κάθε έξι δευτερόλεπτα, με το DRS να χρησιμοποιήθηκε 7 φορές, στο 9% των 20,8 χλμ του γύρου.

Σύμφωνα με το Bridge to Gantry, το οποίο έχει επικοινωνήσει με κάποιους τυχερούς ιδιοκτήτες που έχουν ήδη αγοράσει την P1, η McLaren τους έχει πει ότι το αυτοκίνητο τους έχει γράψει χρόνο 6:47 με λάστιχα δρόμου και 6:33 με slicks.

Ο μόνος λόγος που φέρεται ότι δεν ανακοινώνουν τους προαναφερθέντες χρόνους είναι γιατί περιμένουν τη Ferrari να δώσει χρόνο για τη LaFerrari, έτσι ώστε το ιταλικό εργοστάσιο να μην χρησιμοποιήσει τους χρόνους της Ρ1 ως σημείο αναφοράς και προσπαθήσουν να τους κερδίσουν.

Αλήθεια ή ψέματα; Παιχνίδια εντυπωσιασμού και marketing ή πραγματικότητα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

ΠΗΓΗ:autoblog.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: youtube, McLaren Automotive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ