Βασιλιάς Κάρολος: Αυτά είναι τα σχέδια για την στέψη του – Η «Επιχείρηση Golden Orb»

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλει μια πιο “σεμνή” στέψη για να αντικατοπτρίζει μια νέα μοναρχία, καθώς αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για την «Επιχείρηση Golden Orb».

Η στέψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη και ο νέος βασιλιάς μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία της 70ής επετείου από τη στέψη της μητέρας του, σύμφωνα με την Dailymail.

Ο νέος μονάρχης, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 12 ημέρες οδηγώντας το έθνος στο πένθος για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, πρόκειται να μπει σε περίοδο βασιλικού πένθους και όπως αναφέρεται, σκέφτεται να κάνει την τελετή στις 2 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η «Επιχείρηση Golden Orb», που είναι η ονομασία που δόθηκε στον σχεδιασμό της στέψης του Καρόλου, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ο Βασιλιάς αναμένεται να την χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία να σφραγίσει το στίγμα του στη μοναρχία.

Πηγές αποκάλυψαν ότι αναμένουν ότι η τελετή θα είναι «συντομότερη, μικρότερη και λιγότερο ακριβή» από εκείνη της Ελισάβετ, που στέφθηκε βασίλισσα το 1953.

Ενώ οι παραδοσιακές πτυχές της τελετής αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες, πιστεύεται ότι ο βασιλιάς θα προσπαθήσει να γιορτάσει και να «προστατέψει την πολυμορφία» του Ηνωμένου Βασιλείου προσκαλώντας μέλη διαφορετικών θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών, μουσουλμάνων, εβραίων, ινδουιστών και βουδιστών.

Ο Βασιλιάς και η οικογένειά του πέταξαν στο Balmoral για μια περίοδο ιδιωτικού βασιλικού πένθους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όσα ξέρουμε για την «Επιχείρηση Golden Orb»

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας στο Κάστρο Μπαλμόραλ νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα τέθηκε σε δράση για να βοηθήσει στον σχεδιασμό της στέψης του γιου της. Ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα έπρεπε να περιμένει 16 μήνες για την δική της, η στέψη του Καρόλου αναμένεται να γίνει σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος αναμονής δεν θα είναι η μόνη διαφορά, με τον Βασιλιά να ζητά μια λιγότερο δαπανηρή και πολύ περιορισμένη τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ από αυτή που είχε η μητέρα του. Όταν στέφθηκε τον Ιούνιο του 1953, ήταν μια πολυτελής τελετή που ήταν μια πολύ αναγκαία τόνωση του ηθικού για ένα έθνος που πεινούσε για μεγαλοπρέπεια μετά τον πόλεμο. Πιστεύεται ότι κόστισε 1,57 εκατομμύρια λίρες εκείνη την εποχή, που είναι περίπου 45 εκατομμύρια λίρες με τα σημερινά δεδομένα.

Αλλά δίνοντας τον τόνο για τη βασιλεία του Καρόλου, η στέψη του Βασιλιά πρόκειται να είναι πολύ μικρότερη σε διάρκεια και φθηνότερη εν μέσω μιας κρίσης κόστους ζωής που έχει κυριεύσει τη χώρα, μια κίνηση που είναι πιθανό να επικροτηθεί. Μια βασιλική πηγή είπε στη Mirror ότι η κατάσταση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα έπαιζε κατά τον σχεδιασμό της υπηρεσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ