Τζολί: Άλλο οικονομικοί μετανάστες και άλλο πρόσφυγες

Την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι εισρέουν στην Ευρώπη αναζητώντας καταφύγιο, πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα σ’ αυτούς που διαφεύγουν από την ακραία φτώχεια και αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο, αναφέρει σε σημερινό άρθρο της η ηθοποιός και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αντζελίνα Tζολί.

Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, είναι ανάγκη να σωθούν από διωγμούς και ο αποτελεσματικός προσδιορισμός τους θα τους προσέφερε την απαιτούμενη προστασία, έγραψε η ηθοποιός, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μαζί με την Αρμίνκα Χέλιτς, πρώην πρόσφυγα από τη Βοσνία και μέλος της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου.

“Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση της διάκρισης ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, και τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από μια άμεση απειλή κατά της ζωής τους”, έγραψαν οι Τζολί και Χέλιτς στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

Ιδιαίτερα, προσθέτουν, “οι Σύροι διαφεύγουν από βόμβες σε βαρέλια, χημικά όπλα, βιασμούς και σφαγές”.

Το πρόβλημα θα συνεχισθεί έως ότου η διεθνής κοινότητα βοηθήσει ώστε να βρεθεί ένα διπλωματικό τέλος στη σύγκρουση στη Συρία, αναφέρουν.

“Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με δωρεές, δεν μπορούμε να λύσουμε την κρίση φιλοξενώντας απλώς πρόσφυγες”, γράφουν.

Αφού επικρίνουν μια παγκόσμια “συστημική αποτυχία στην επίλυση των συγκρούσεων”, προσθέτουν: “Τίποτε δεν μας λέει περισσότερα για την κατάσταση του κόσμου από την κίνηση των ανθρώπων διαμέσου των συνόρων”.

 

Διαβάστε επίσης:

Πορεία μεταναστών και μεγάλη ένταση στη Μυτιλήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ