Twitter: Νέους προσωρινούς περιορισμούς για τους χρήστες ανακοίνωσε ο Μασκ

Προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάσουν σε μια ημέρα, θα έχουν οι χρήστες του Twitter, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «ακραία επίπεδα» εξαγωγής-συλλογής δεδομένων (data scraping) και χειραγώγησης του συστήματος, όπως δήλωσε σήμερα ο Έλον Μασκ, καθώς χιλιάδες ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Προβλήματα πρόσβασης στο Twitter αναφέρουν χιλιάδες χρήστες

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα, έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται στην ανάγνωση 600 και 300 αναρτήσεων την ημέρα, αντίστοιχα.

Αυτό παρατηρείται μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι θα απαιτήσει από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν τα tweets, μια κίνηση που ο Μασκ χαρακτήρισε την Παρασκευή ως «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης». Ο ίδιος δήλωσε πως εκατοντάδες οργανισμοί ή και περισσότεροι αποσπούν δεδομένα του Twitter «εξαιρετικά επιθετικά», επιδρώντας στην εμπειρία του χρήστη.

Νωρίτερα, ο Έλον Μασκ είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, η ιδιοκτήτρια του ChatGPT, και την χρήση των δεδομένων του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ