Τουρκία: Ποιος είναι ο Έλληνας που άνοιξε ελληνική σημαία μπροστά στην Αγία Σοφία – Η αντίδραση Τσελίκ

Persona non grata χαρακτήρισαν στην Τουρκία τα ΜΜΕ τον Έλληνα Tiktoker που άνοιξε ελληνική σημαία μπροστά στην Αγία Σοφία και στον οποίον οι τουρκικές αρχές φέρονται να έχουν επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  μέχρι στιγμής οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί, στις ελληνικές αρχές σχετικά με το περιστατικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Έλληνα TikToker ως φαινόμενο στα social media, αλλά σημειώνουν ότι συμπεριφέρθηκε με τέτοια αυθάδεια που ξεσήκωσε την Τουρκία. Τα μέσα ενημέρωσης στην γειτονική χώρα χαρακτηρίζουν πρόκληση την ενέργεια του Έλληνα TikToker. Σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ οι «ομάδες του Επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος άρχισαν έρευνα στα social media και βρήκαν ότι ο TikToker είναι ο «Έλληνας πολίτης Mike Kondylas» στον οποίον επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία.

«Το Τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι η καρδιά του έθνους μας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία. «Θα συνεχίσει να είναι η σφραγίδα της πατρίδας μας με το αιώνιο κάλεσμα για προσευχή. Οποιαδήποτε ασέβεια προς αυτό θα οδηγήσει σε απογοήτευση. Η φρουρά του είναι η ένδοξη σημαία μας με το μισοφέγγαρο», δήλωσε ο κ. Τσελίκ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές για το περιστατικό ούτε ο ενδιαφερόμενος ή οι γονείς του έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Κονδύλας είναι αριστούχος απόφοιτος των ΕΠΑΛ της Σύρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία μεταφέρει τις εμπειρίες του από τα ταξίδια που πραγματοποιεί. Για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία ενημερώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι από επίσημο φορέα της τουρκικής πολιτείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ