Γαλλία: Μαρτυρίες Ελλήνων για τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις

Τις δικές τους μαρτυρίες για τα άγρια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού, δίνουν Έλληνες που ζουν στο Παρίσι και μιλούν στον ΑΝΤ1.

Γαλλία: Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η κηδεία του 17χρονου Ναέλ – Η χώρα ετοιμάζεται για νέα νύχτα διαδηλώσεων

Ολονύχτιες οδομαχίες, πυρπολήσεις κτιρίων, αυτοκινήτων και συγκρούσεις. Μάρτυρας τέτοιων γεγονότων έγινε η δικηγόρος Δροσούλα Παπαδοπούλου, η οποία αντίκρυσε αυτή την εικόνα μπροστά στο σπίτι της στο Παρίσι. «Είχαν βάλει φωτιά στο δρόμο μου σε ένα αυτοκίνητο, είχαν πάρει τα σκουπίδια και είχαν βάλει φωτιά στο δρόμο. Φοβήθηκα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Χθες το βράδυ σταμάτησαν οι αστυνομικοί 892 άτομα γιατί έβαζαν φωτιές παντού. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει και φοβούνται. Σήμερα το πρωί μάθαμε ότι 80 αστυνόμοι τους πήγαν στο νοσοκομείο», δήλωσε.

Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν κυρίως νέοι, από τα προάστια του Παρισιού. Κινητοποιούνται μέσω Tik Tok έχοντας δημιουργήσει μάλιστα εφαρμογή, η οποία δείχνει τα στίγματα των συγκρούσεων λέει ο Αντώνης Βούρτσης από το Παρίσι. «Έχουν καεί πάρα πολλά λεωφορεία, πάρα πολλά κτίρια. Έχουν συλληφθεί πολλά άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας», επισημαίνει στον τηλεοπτικό σταθμό.

Γαλλία: Ανέβαλε ο Μακρόν την επίσκεψη στην Γερμανία – Στο «κόκκινο» το Παρίσι

«Έχουν γίνει πολλές ζημιές. Είναι η τέταρτη βραδιά που γίνονται ζημιές. Ξεκίνησαν να επιτίθενται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και τραμ, γι’ αυτό, και, εχθές το βράδυ απαγόρευσαν την κυκλοφορία των λεωφορείων και των τρένων μετά τις 18:00 το απόγευμα», αναφέρει μία άλλη κάτοικος του Παρισιού.

Εκτιμάται ότι σε ολόκληρη τη Γαλλία κατοικούν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.

Γαλλία: «Θα φας σφαίρα στο κεφάλι» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του τρίτου επιβάτη στο αυτοκίνητο του 17χρονου Ναέλ

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ