Τρόμος στον αέρα – Αναγκαστική προσγείωση Boeing έπειτα από απώλεια τροχού – ΒΙΝΤΕΟ

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες πτήσης της FlySafair στην Νότιο Αφρική, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από αποκόλληση του ενός τροχού. Το περιστατικό σημειώνεται ένα μήνα μετά από αντίστοιχο στο Σαν Φρανσίσκο.

Αυτό το περιστατικό έρχεται εν μέσω αναταραχής για την Boeing μετά την κατάθεση του πληροφοριοδότη Sam Salehpour ενώπιον του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα, στην οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι έπαιζε «ρωσική ρουλέτα» με τις ζωές των ανθρώπων.

Η Boeing αρνήθηκε τις δηλώσεις του Salehpour και προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους του κοινού μετά από περιστατικά όπως η απώλεια βύσματος πόρτας σε πτήση τον Ιανουάριο και η απώλεια ενός τροχού σε πτήση της United Airlines από το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο.

Δύο στελέχη μηχανικών της Boeing δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι τόσο στις δοκιμές σχεδιασμού όσο και στις επιθεωρήσεις αεροπλάνων -μερικά από αυτά ηλικίας 12 ετών- δεν υπήρξαν ευρήματα κόπωσης ή ρωγμών στα σύνθετα πάνελ.

Το προσωπικό ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο OR Tambo στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής παρατήρησε ότι το αεροσκάφος της FlySafair είχε καταστρέψει το υπόστρωμά του κατά την απογείωση στις 21 Απριλίου.

Αφού έλαβαν εντολή να επιστρέψουν, οι πιλότοι έκαναν ένα χαμηλό πέρασμα πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης, ώστε οι μηχανικοί να μπορέσουν να επιθεωρήσουν τη ζημιά.

Το FlySafair 737 φαίνεται να προσγειώνεται αφού ο τροχός έπεσε λίγο μετά την απογείωση.
Οι πιο κοντινές εικόνες δείχνουν ότι ο τροχός είναι «γυμνός» δηλαδή χωρίς ελαστικό.

Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος και τμήματα του τροχού πετάχτηκαν καθώς το υπόστρωμα κατέρρευσε, στέλνοντας τον πίδακα στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, να γέρνει λοξά προς το φτερό του λιμένα (αριστερό) καθώς προσγειωνόταν σε στάση προς το τέλος του βίντεο.

Από θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το σημείο και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλη πτήση.

Ο Kirby Gordon, Chief Marketing Officer της FlySafair, δήλωσε μετά το περιστατικό: «Μετά την απογείωση, το προσωπικό εδάφους στο OR Tambo ανέφερε ότι ήταν μάρτυρας μιας φαινόμενης ζημιάς σε έναν από τους πίσω τροχούς του αεροσκάφους.

«Το πλήρωμα ειδοποιήθηκε για την παρατήρηση και πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψει στο Γιοχάνεσμπουργκ».

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος μπήκε σε ένα μοτίβο κράτησης για να κάψει καύσιμα για ασφαλέστερη προσγείωση.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με αεροσκάφη της Boeing

Ο Σαλεχπούρ καταθέτει ενώπιον της Υποεπιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ για τις έρευνες. Η εταιρεία έχει τεθεί σε κατάσταση ελέγχου από τότε που ένας πίνακας με βύσμα πόρτας έσκασε σε ένα αεροσκάφος 737 Max κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines τον Ιανουάριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ