Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο έπεσε σε αναταράξεις επάνω από τον Ατλαντικό – Σε νοσοκομείο οι επιβάτες

Αεροπλάνο τύπου Airbus που πετούσε επάνω από τον Ατλαντικό βρέθηκε σε αλλεπάλληλα κενά αέρος και έπεσε σε συνεχείς αναταράξεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από δέκα επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση της εταιρίας  Aerolíneas Argentinas, AR1133. Απογειώθηκε στις 20:21 της 18ης Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη και κατευθυνόταν προς το Μπουένος Άιρες. Όμως το Airbus A330 το οποίο μετέφερε 271 επιβάτες και είχε 13 μέλη πληρώματος, έπεσε σε κενά αέρος και άρχισε να τραντάζεται  απότομα και σχεδόν προς κάθε κατεύθυνση. Επικράτησε τρόμος και χάος, καθώς επιβάτες και αντικείμενα στην καμπίνα βρέθηκαν από τα καθίσματα στον ουρανό της καμπίνας και πάλι κάτω.

Το πρόβλημα  ξεκίνησε περίπου επτά ώρες μετά την απογείωση, όταν το αεροσκάφος είχε φτάσει πια  στα ανοιχτά της Βραζιλίας και απέμεναν ακόμα πέντε ώρες πτήσης,  Τότε το αεροπλάνο βρισκόταν στα  11.500 μέτρα (38.000 πόδια), οπότε άρχισε να πέφτει απότομα. Επικράτησε τρόμος και πανδαιμόνιο με τους επιβάτες να πανικοβάλλονται και τα καροτσάκια με το φαγητό και τα ποτά να σκορπίζονται παντού.  Πολλοί επιβάτες άρχισαν να αναζητούν τότε τις ζώνες ασφαλείας, γιατί τις είχαν βγάλει. Όσοι τις βρήκαν εγκαίρως σώθηκαν. Οι άλλοι βρέθηκαν να χτυπάνε στο ταβάνι της καμπίνας, ή στα παράθυρα. Σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξαν οι χώροι των αποσκευών επάνω από τους επιβάτες. Τσάντες, χειραποσκευές, ρούχα και αντικείμενα έπεσαν στους ανθρώπους και κύλησαν στο διάδρομο.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ένας επιβάτης έσπασε την μύτη του, κάταγμα που δεν αποκαθίσταται στην ουσία.

 

Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη στιγμή των αναταράξεων οι πινακίδες με τις ζώνες ασφαλείας ήταν αναμμένες και είχε γίνει σχετική ανακοίνωση. Το αεροπλάνο  προσγειώθηκε τελικά στο Μπουένος Άιρες, 4,5 ώρες μετά την έναρξη των αναταράξεων, αλλά επ’ αυτού δεν συμφωνούν όλοι οι επιβάτες.

Ένας από τους επιβάτες, ο Αντριάν Τόρες  δήλωσε: «Πετούσαμε σχεδόν επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμόμασταν, άλλωστε ήταν εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις τη νύχτα στην Ισπανία».

«Το αεροπλάνο άρχισε να κινείται πολύ και είπα στους συναδέλφους μου πολλές αναταράξεις, προσδεθείτε!» . Ο ίδιος όπως είπε δεν φορούσε την ζώνη ασφαλείας και χτύπησε το κεφάλι του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ