Τρεις Ευρωπαίοι υπουργοί μεταβαίνουν εκτάκτως στο Κίεβο

Τρεις Ευρωπαίοι υπουργοί μεταβαίνουν εκτάκτως στο Κίεβο

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας θα βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης στο Κίεβο προκειμένου να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση πριν από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

«Μαζί με τους ομολόγους μου της Πολωνίας και της Γερμανίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αποφασίσαμε να πάμε στο Κίεβο αύριο το πρωί για να συγκεντρώσουμε τις τελευταίες πληροφορίες πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο τελευταίος είπε ότι η Ουάσινγκτον συζητά με τους εταίρους της την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στο Κίεβο, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός. «Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς έχει την ευκαιρία να επιλέξει. Να επιλέξει αν θα προστατεύσει τον λαό που υπηρετεί και να διαλέξει είτε το συμβιβασμό και το διάλογο είτε τη βία και την καταστροφή», συνέχισε. «Συζητάμε για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων ή για άλλα μέτρα με τους φίλους μας στην Ευρώπη και αλλού ούτως ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για έναν συμβιβασμό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον πολιτικό διάλογο μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης” στην Ουκρανία, σημείωσε ο Φαμπιούς. “Όλοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν ειρηνικά για να επαναρχίσει ο διάλογος», πρόσθεσε.

 

Πηγή πληροφοριών ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβαστέ επίσης: ΒΙΝΤΕΟ- Ολάντ και Μέρκελ καταδίκασαν τη βία στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ