Τραγωδία στο Τέξας: 6χρονο αγοράκι πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Τραγωδία στο Τέξας των ΗΠΑ, καθώς ένα αγοράκι έχασε τη ζωή του μετά από λοίμωξη που προκλήθηκε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο 6χρονος μολύνθηκε μετά την επίσκεψή του σε ένα σιντριβάνι, εισήχθη στο νοσοκομείο και κατέληξε μετά από έξι ημέρες.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Άρλινγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου. Αρχικά οι αρχές ανέφεραν ότι το αγοράκι μολύνθηκε είτε στο σπίτι του είτε στο συντριβάνι του πάρκου “Don Misenhimer”.

Μετά από έρευνα των υγειονομικών αρχών του Άρλινγκτον μαζί με το CDC, επιβεβαιώθηκε ότι στο σιντριβάνι, το οποίο είχε επισκεφτεί ο 6χρονος, υπήρχε η διαβόητη αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο, Naegleria Fowleri.

Αμοιβάδα

Το αγοράκι πέθανε στο νοσοκομείο Cook Children’s Medical Center στις 11 Σεπτεμβρίου από πρωτοπαθής μηνιγγοεγκεφαλίτιδα μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα λοίμωξη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη αμοιβάδα.

Η αμοιβάδα Naegleria Fowleri
Η αμοιβάδα Naegleria Fowleri

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα χλωρίου στο συντριβάνι ήταν χαμηλότερα από το προβλεπόμενο.

Αξιωματούχοι της πόλης ανέφεραν ακόμη ότι σύμφωνα με τα αρχεία από δύο σιντριβάνια, οι υπάλληλοι δεν κατέγραφαν με συνέπεια, ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διεξήγαγαν τις δοκιμές ποιότητας του νερού που απαιτούνται πριν από το καθημερινό άνοιγμα των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το CNN, μετά το τραγικό περιστατικό έχει σημάνει συναγερμός για τις περιοχές Λέικ Τζάκσον, Φρίπορτ, Άνγκλετον, Μπραζόρια, Ρίτσγουντ, Όιστερ Κρικ, Κλουτ και Ρόζενμπεργκ.

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας εξέδωσε οδηγία ζητώντας από τους κατοίκους που είναι συνδεδεμένοι με ένα συγκεκριμένο δίκτυο να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου τρεχούμενο νερό από τις βρύσες τους, καθώς εντοπίστηκε η παρουσία εγκεφαλοφάγων αμοιβάδων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ