Σκοτώθηκε σε άσκηση ο Ρώσος υπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Yevgeny Zinichev

Σκοτώθηκε o Ρώσος υπουργός διαχείρισης Κρίσεων, Yevgeny Zinichev, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην Αρκτική.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, όπως αναφέρει η Moscow Times, τονίζεται ότι “με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο Zinichev πέθανε στην ώρα του καθήκοντος, ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Οι διακλαδικές ασκήσεις αφορούσαν για την προστασία της Αρκτικής ζώνης στη Ρωσία από έκτακτα περιστατικά”.

Ο υπουργός ήταν 55 ετών.

Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RT, είπε ότι Zinichev έχασε τη ζωή του ενώ προσπάθησε να σώσει έναν εικονολήπτη, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα.

Yevgeny Zinichev

“Υπήρχαν πολλοί μάρτυρες, αλλά κανείς δεν είχε καν τον χρόνο να καταλάβει τι συνέβη καθώς ο υπουργός πήδηξε στο νερό μετά την πτώση  του άνδρα και προσγειώθηκε σε μια πέτρα», έγραψε η Simonyan στο Twitter χωρίς να αναφέρει αν ο εικονολήπτης ήταν εργαζόμενος του RT.

Επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, ο ιστότοπος ειδήσεων RBC ανέφερε ότι ο Zinichev πέθανε κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης ενός εκπαιδευτικού βίντεο του υπουργείου.

“Προσπάθησε να σώσει ένα μέλος του συνεργείου, που γλίστρησε από την άκρη ενός γκρεμού”, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι το μέλος του συνεργείου πέθανε επίσης στο περιστατικό.

Yevgeny Zinichev

Ο Zinichev ήταν επικεφαλής του υπουργείου Διαχείρισης Κρίσεων από το 2018 μετά την επανεκλογή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως αξιωματικός της KGB στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συνέχισε να υπηρετεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) στη μετασοβιετική περίοδο.

Σύμφωνα με το RBC, ο Zinichev ήταν μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν και του «βοηθού του» από το 2006 έως το 2015.

Yevgeny Zinichev

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν εξέφρασε «βαθιά συλλυπητήρια».

Ο πρώτος αναπληρωτής του Zinichev, Alexander Chupriyan, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υπουργού, ανέφερε το RBC, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ