Τραγικός απολογισμός στην Ισπανία

Τραγικός απολογισμός στην Ισπανία

Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό του τρένου στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας. Οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ανέρχονται στους 60 και οι τραυματίες στους 130.

«Αυτά είναι ακόμα προκαταρκτικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν 60 νεκροί», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι υπάρχουν «111 τραυματίες που έχουν ήδη εντοπιστεί αλλά, άλλοι 15 έως 20 άνθρωποι αγνοούνται».

Για τα αίτια της πολύνεκρης σιδηροδρομικής καταστροφής, οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία, με τους τουλάχιστον 60 νεκρούς και περίπου 130 τραυματίες, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ αναμένεται στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου το πρωί της Πέμπτης.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι επιβάτες και προσωπικό του τρένου. Η σιδηροδρομική εταιρεία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή της ότι στο τρένο βρίσκονταν 238 επιβάτες. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ