Τουρκικές εκλογές: Τα πρόσωπα «κλειδιά» στη νέα κυβέρνηση του Ερντογάν

Ακόμη μία 5ετία στην εξουσία εξασφάλισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία. Ποια όμως αναμένεται να είναι τα ονόματα στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά την επανεκλογή του Ερντογάν;

Παραλήρημα Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, θα υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις στο υπουργικό συμβούλιο του Τούρκου Προέδρου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά νέα ονόματα. Ο Ερντογάν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι πολύ ανανεωμένο.

Όπως όλα δείχνουν μόλις δύο υπουργοί θα συνεχίσουν τον πλευρό του Ερντογάν. Ο πρώτος θα είναι ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αν και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει ότι θα πρέπει να παραμείνει ο ίδιος στην θέση αυτή.

Welt για την νίκη Ερντογάν: Ο αήττητος

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία, αναφέρουν ότι ο Χουλουσί Ακάρ θα παραμείνει στην θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας, αν και ακούγεται και το όνομα του σημερινού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, του Γιασάρ Γκιουλέρ.

Την Παρασκευή ορκίζεται ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του

Την Παρασκευή (2/6) αναμένεται η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ίδια ημέρα η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού του Συμβουλίου. Ο νόμος δεν επιτρέπει στους βουλευτές να είναι και υπουργοί και επομένως όσοι είναι να υπουργοποιηθούν θα πρέπει να παραιτηθούν από την έδρα τους και άρα δεν θα ορκιστούν.

Τουρκικές εκλογές: «Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την γαλάζια Πατρίδα»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έντονο είναι το ενδιαφέρον για το αν χρησιμοποιηθεί στην νέα κυβέρνηση ο Σινάν Ογάν, ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο οποίος προσχώρησε στο στρατόπεδο του Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ