Welt για την νίκη Ερντογάν: Ο αήττητος

Ρεπορτάζ και σχόλια αφιερώνει ο γερμανικός Τύπος στην νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Τουρκικές εκλογές: «Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την γαλάζια Πατρίδα»

Η Welt σημειώνει σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ότι η αντιπολίτευση της Τουρκίας φαίνεται ότι «απέτυχε να πείσει με την υπόσχεση για εκδημοκρατισμό. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να προσαρμοστούν για άλλα πέντε χρόνια με έναν δύσκολο εταίρο».

Μάλιστα η Welt σημειώνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μάχη. «Στη νικητήρια ομιλία του, έκανε ήδη προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές του επόμενου έτους. ‘Είμαστε έτοιμοι να (…) κερδίσουμε την Κωνσταντινούπολη;’ φώναζε στο πλήθος. Η πόλη όπου μεγάλωσε ο Ερντογάν και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πέρασε στην αντιπολίτευση στις τοπικές εκλογές του 2019. Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα αγκάθι για τον Πρόεδρο. Φαίνεται ότι ο ‘τουρκικός αιώνας’είναι μόνο η αρχή για τον Ερντογάν», υπογραμμίζει η Welt.

Τουρκία: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά η λίρα μία ημέρα μετά τη νίκη Ερντογάν

H εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στέκεται στην ήττα της αντιπολίτευσης και την προσπάθεια του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να κερδίσει πόντους με την αντιπροσφυγική ρητορική του.

«Η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει πλέον μια κρίσιμη δοκιμασία. Τα έξι κόμματα της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας είναι πιθανό να προσπαθήσουν να κατηγορήσουν το ένα το άλλο για τη χαμένη ευκαιρία να εξωθήσουν τον Ερντογάν σε παραίτηση. Η αντιπολίτευση δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο κοντά σε αυτόν τον στόχο από τότε που ανέλαβε ο Ερντογάν την εξουσία το 2003», σχολίασε η εφημερίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ