Τουρκικές εκλογές: Συγκλονιστικές στιγμές στο σεισμόπληκτο Χατάι – Συναντήθηκαν μετά την τραγωδία και ψήφισαν σε κοντέινερ

Τρεις μήνες μετά το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου, περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πόλης του Χατάι, κλήθηκαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές.

Στις 16 Φεβρουαρίου το Χατάι ήταν από τις τουρκικές πόλεις που βίωσαν με τον χειρότερο τρόπο το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού που κόστισε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους

Σχεδόν 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πόλης, ψήφισαν χθες στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές με τα εκλογικά κέντρα να στήνονται στα λίγα εναπομείναντα σχολεία, που δεν κατέρρευσαν, αλλά και σε… κοντέινερ.

Χατάι
Πηγή: AFP

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα, τρείς μήνες μετά, να στηθούν στην περιοχή 400 κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στις αυλές των κατεστραμμένων σχολείων με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη μετά τον σεισμό, ωστόσο, χιλιάδες από αυτούς επέστρεψαν χθες για να ψηφίσουν.

Έτσι, στα εκλογικά κέντρα ράγισαν καρδιές, καθώς συναντήθηκαν συγγενείς και φίλοι για πρώτη φορά μετά την τραγωδία.

Χατάι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ