Τουρκικές εκλογές: Διαψεύδει το Κρεμλίνο ανάμειξη της Ρωσίας – Επιμένει ο Κιλιτσντάρογλου

«Ψευδείς» χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί παρέμβασης της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές.

Εκλογές Τουρκία – «Βόμβα» Κιλιτσντάρογλου: Κατηγορεί την Ρωσία για την απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ

«Είναι ψευδείς και επινοήθηκαν από ψεύτες» τονίζει χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο κυριότερος εκλογικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, απήθυνε προειδοποίηση στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι φέρει την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση ψευδούς υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως εκείνοι που μετέφεραν τους ισχυρισμούς αυτούς στον Κιλιτσντάρογλου είναι ψεύτες και πως η Ρωσία εκτιμά πολύ τις σχέσεις της με την Τουρκία, μια χώρα «εταίρο» όπως τη χαρακτήρισε.

Επιμένει ο Κιλιτσντάρογλου: Έχουμε αποδείξεις

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δηλώνει ότι το κόμμα του διαθέτει ξεκάθαρες αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας στη διάδοση «deep fake» περιεχομένου στο Διαδίκτυο ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Στην ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους έγραψε χθες στο Τwitter ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσεις αυτές, ο Κιλιτσντάρογλου απάντησε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αν δεν είχαμε ξεκάθαρες αποδείξεις, δεν θα τουίταρα».

Το κόμμα του δεν ήρθε σε επαφή με την ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία για την υπόθεση.

«Θεωρούμε απαράδεκτο μία άλλη χώρα να αναμειγνύεται στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας. Ήθελα αυτό να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, για τον λόγο αυτόν έκανα ανοικτά την καταγγελία με ένα tweet», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δύο ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ