Στη φυλακή ο Αμπάρα που κατηγορείται για κατασκοπεία από τους Τούρκους – ΒΙΝΤΕΟ από τη μεταγωγή του

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, κατασκόπευε για λογαριασμό της ΕΥΠ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα milliyet, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο Αμπάρα “συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Λαμβάνοντας μέτρα, οι Αρχές τον συνέλαβαν με την επιχείρηση που οργάνωσαν. Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τεθωρακισμένο μετά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη και φυλακίστηκε”.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση της MIT και της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφάλειας στο Γκαζιαντέπ.

Τι ανέφεραν διπλωματικές πηγές

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημείωναν διπλωματικές πηγές το Σάββατο.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TRT World (@trtworld)

 

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει σπίτι στα νότια προάστια της Αττικής. Δραστηριοποιείται στον τομέα των λατομείων και τα τελευταία χρόνια είχε επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις εισαγωγές χαλιών από την Τουρκία.

Πριν από περίπου έναν μήνα, είχε ταξιδέψει μαζί με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία έτσι ώστε να επισκεφθεί μια έκθεση. Από τότε, τα ίχνη του είχαν χαθεί με την οικογένειά του να απευθύνεται στις Αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ