Τουρκία: Ο Ιμάμογλου κήρυξε τον πόλεμο στον Κιλιτσντάρογλου

«Μανιφέστο» με έκκληση για αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δίνοντας και επισήμως το έναυσμα για τον εσωκομματικό πόλεμο κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την εκλογική ήττα του δεύτερου στις προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου.

Στο μανιφέστο σημειώνεται ότι η κοινωνία αναμένει αλλαγή από την αντιπολίτευση και «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».

Επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση απέτυχε να προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας και τονίζει:

«Τα τελευταία χρόνια, που το κράτος έχει εκφυλιστεί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας απέτυχαν να προστατεύσουν τη δημοκρατία. Ωστόσο, τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία».

Επίσης, αναφέρεται ότι η Τουρκία έχασε την ευκαιρία για αλλαγή στις τελευταίες εκλογές.

«Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν προσφέρθηκε εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή του καθεστώτος. Λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν σε συνθήκες που η κυβέρνηση στην πιο αδύναμη θέση. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε μια μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση σε όσους απαιτούσαν αλλαγή».

Η αλλαγή στην αντιπολίτευση είναι το κοινωνικό αίτημα και το κλειδί είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα , υποστηρίζει ο Ιμάμογλου.

Δείτε ΕΔΩ το «Μανιφέστο» του Ιμάμογλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ