Τουρκία: Μετέτρεψαν σε είσοδο μπαρ τον Ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια

Μπαρ δίπλα στον Ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια, στην Τουρκία ο οποίος χρονολογείται από το 150 μ.Χ. άνοιξαν επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», τα ξύλινα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί για να προστατεύουν τον Ναό, αφαιρέθηκαν την προηγούμενη των εγκαινίων.

Επίσης με σιδερένιες πλάκες έκλεισαν οι περιοχές που επισκέπτονταν ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, ενώ μπροστά από την είσοδο, στρώθηκε κόκκινο χαλί 10 μέτρων, προκειμένου οι πελάτες να μην δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα και τα χαλίκια. Επίσης, μπροστά από την παλιά πόρτα τοποθετήθηκε συσκευή ακτίνων Χ και τοποθετήθηκαν γραφεία υποδοχής πελατών, ενώ η είσοδος φωτίστηκε προκειμένου να είναι αντιληπτή στους πελάτες.

Πολλοί τουρίστες που βρίσκονταν εκεί θεώρησαν ότι ο φωταγωγημένος χώρος είναι μουσείο και έσπευσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως, το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο του ναού είπε ότι η περιοχή είναι ιδιωτική επιχείρηση και έδιωξαν τους τουρίστες από την περιοχή.

Ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας, Τσαντεμίρ Ζόρογλου, υπέβαλε μήνυση εναντίον των υπευθύνων, που διεμήνυσε ότι μια τέτοια εικόνα δεν μπορεί να επιτραπεί.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.