Τουρκία: Έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού

Τουρκία: Έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού

Από το όπλο αστυνομικού προήλθε η σφαίρα που σκότωσε στις 22 Μαΐου τον Ουγκούρτ Κουρτ στο περιθώριο διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε έναν άνδρα στο περιθώριο των βίαιων επεισοδίων την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη αποκάλυψε ότι ανήκει σε έναν αστυνομικό, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, ένας αστυνομικός ήταν αυτός που σκότωσε στις 22 Μαΐου τον Ουγκούρ Κουρτ, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του στη συνοικία Οκμεϊντάνι.

Η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές που τους πέταγαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είχε απορρίψει αρχικά το ενδεχόμενο να ευθύνονται για το θάνατο του Κουρτ αστυνομικοί. Ο υπουργός είχε ζητήσει να εξεταστούν τα όπλα των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ημέρα πριν αρχίσει δικαστική έρευνα.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την άδεια του κυβερνήτη της πόλης, όπως το ορίζει ο νόμος, προκειμένου να ασκήσει δίωξη εναντίον του αστυνομικού που χρησιμοποίησε το όπλο του. Η ταυτότητα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί, πρόσθεσε το Ντογάν.

Στη συνέχεια ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη διάρκεια των νέων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στην ίδια συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Κανένας από τους δύο ανθρώπους που έπεσαν νεκροί δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.