Τοσκάνη: 4 νεκροί από τις πλημμύρες

Τοσκάνη: 4 νεκροί από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν την κεντρική και τη βόρεια Ιταλία, στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Τοσκάνη.  Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα τρία από τα θύματα βρέθηκαν το πρωί μέσα σε ένα όχημα, το οποίο έπεσε από μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει στην περιοχή Μαντσιάνο, κοντά στην πόλη Γκροσέτο, νότια της Τοσκάνης.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Γκροσέτο, τα τρία θύματα ήταν εργαζόμενοι της Ενέλ, της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας της Ιταλίας, οι οποίοι μετέβαιναν σε μια τοποθεσία για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση για λογαριασμό της εταιρείας.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της Ιταλίας από το Σάββατο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον άλλον έναν άνθρωπο χθες στο Καπάλμπιο, νότια της Τοσκάνης, έναν άνδρα 73 ετών.

Μεγάλο μέρος του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου πλημμύρισε και δύο μικρές πόλεις, η Αλμπίνια και το Ορμπετέλο, αποκόπηκαν. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Ενρίκο Ρόσι, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού.

Τμήματα της βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένης της ιστορικής πόλης της Βενετίας, επίσης επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Την Κυριακή το νερό στην πόλη έφτασε το 1,5 μέτρο πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ενώ νωρίτερα σήμερα βρισκόταν στα 90 εκατοστά.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτό: bbc.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ