Το Βατικανό καταγγέλλει τον ΟΗΕ

Το Βατικανό καταγγέλλει τον ΟΗΕ

Το Βατικανό καταγγέλλει τον ΟΗΕ ότι «παραποίησε» τα γεγονότα στην έκθεσή του για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, προσθέτοντας ότι αυτή είναι ιδεολογικά προκατειλημμένη και άδικη.

«Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ότι η έκθεση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού ήταν προετοιμασμένη εκ των προτέρων, πριν τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Αγίας Έδρας», κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάζι, ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο Vatican Radio.

«Η έκθεση του ΟΗΕ  δεν μοιάζει να είναι ενημερωμένη», ανέφερε ο Τομάζι προτού αναφερθεί στα μέτρα που έχει λάβει η καθολική εκκλησία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. «Είναι θέμα γεγονότων, στοιχείων που δεν μπορούν να παραποιηθούν!», υπογράμμισε.

Ο πρεσβευτής του Βατικανού στον ΟΗΕ πρόσθεσε ότι μη κυβερνητικές οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πιθανόν να επηρέασαν την Επιτροπή ώστε να ενισχύσει μια «ιδεολογική γραμμή» στην έκθεση.

Ο Τομάζι σημείωσε ότι το αίτημα του ΟΗΕ προς το Βατικανό «να αναθεωρήσει τη θέση του όσον αφορά την άμβλωση προς μια κατεύθυνση ελέγχου των συνθηκών υπό τις οποίες η άμβλωση θα μπορούσε να επιτραπεί».

«Η επιτροπή αυτή δεν έχει προσφέρει καλές υπηρεσίες στον ΟΗΕ ζητώντας από την Αγία Έδρα να αλλάξει τις μη διαπραγματεύσιμες διδαχές της», κατήγγειλε ο ίδιος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ