Το Βατικανό κάνει ομάδα…κρίκετ

Το Βατικανό κάνει ομάδα…κρίκετ

 

Την πρόθεσή του να καθυποτάξει την Αγγλικανική Εκκλησία, μισό αιώνα μετά την απόσχισή της από τη Ρώμη—όχι όμως σε θεολογικό επίπεδο, αλλά στο γήπεδο του. . . κρίκετ, διακήρυξε και επισήμως το Βατικανό…

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έριξε το γάντι (του κρίκετ) στην Εκκλησία της Αγγλίας με την ευκαιρία της παρουσίασης, σήμερα, της Λέσχης Κρίκετ του Αγίου Πέτρου.

Αξιωματούχοι του Βατικανού διευκρίνισαν ότι στο πρωτάθλημα που θα οργανώσουν θα μετέχουν ομάδες αποτελούμενες από ιερείς και ιεροσπουδαστές καθολικών κολεγίων και ιερατικών σχολών. Οι σχολές θα παίξουν μεταξύ τους σε ένα τουρνουά, σε αγώνες διάρκειας περίπου τριών ωρών. Αμέσως μετά θα επιλεγούν οι καλύτεροι παίκτες που θα συγκροτήσουν την “εθνική” του Βατικανού, την επονομαζόμενη “Vatican XI”.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί προκάλεσαν από τώρα τους Αγγλικανούς κληρικούς να παίξουν μεταξύ τους στο πασίγνωστο γήπεδο Λορντς του Λονδίνου, το “σπίτι” του κρίκετ. “Η ομάδα του Βατικανού θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε στον κόσμο. Ελπίζουμε να δούμε την ομάδα να παίζει στο Λορντς”, είπε ο Αλφόνσο Τζαγιαράτζα, ο οποίος κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και ήταν παλαιότερα αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Ιταλίας.

“Ελπίζουμε σε έναν οικουμενικό διάλογο μέσω του κρίκετ και να παίξουμε με την Εκκλησία της Αγγλίας τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε από την πλευρά του ο πατήρ Τεοντόρε Μασκαρένιας από την Ινδία, ο οποίος μετέχει στο Συμβούλιο Πολιτισμού του Βατικανού και κάποτε έπαιζε και ο ίδιος κρίκετ.

Η ιδέα για ένα καθολικό πρωτάθλημα κρίκετ ανήκε στον Τζον Μακάρθι, τον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Βατικανό, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη και άλλων διπλωματών και κληρικών από χώρες όπου το άθλημα αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό —όπως η Βρετανία, το Πακιστάν και η Νότια Αφρική— και βρήκε μάλιστα “ανώνυμους σπόνσορες”. Όταν ρωτήθηκε εάν η ορολογία που χρησιμοποιείται στο κρίκετ θα πρέπει να μεταφραστεί στα λατινικά, ο Μακάρθι εξέφρασε την έντονη διαφωνία του, επισημαίνοντας ότι “η γλώσσα του κρίκετ είναι και θα παραμείνει η αγγλική”.

Η ομάδα του Βατικανού θα φορά στολές στα επίσημα χρώματα του κρατιδίου που θα κοσμείται από το σύμβολο της παποσύνης, δύο σταυρωμένα κλειδιά. Είναι αμφίβολο πάντως εάν θα δούμε τον πάπα Φραγκίσκο μεταξύ των θεατών αφού ο ίδιος έχει δηλώσει ένθερμος ποδοσφαιρόφιλος και οπαδός της ομάδας Σαν Λορέντσο του Μπουένος Άιρες.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ