Πάρτι στο twitter με την Λιζ Τρας: Το εισιτήριο της Ryanair, o Τάκης Λεμονής, ο Γιάννης Μπέζος και το μαρούλι

Η παραίτηση της Λιζ Τρας στην Βρετανία έβαλε «φωτιά» στα social media της Βρετανίας, αλλά και της Ελλάδας. Ένα απίθανο πάρτι με χιουμοριστικά σχόλια, αιχμηρές αναρτήσεις και δηλητηριώδεις ατάκες έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες.

Ρεσιτάλ δίνουν οι χρήστες του διαδικτύου με τα σχόλιά τους, κυκλοφορώντας μάλιστα φωτογραφία της Ντάουνινγκ Στριτ με το σύμβολο της… Airbnb για να καταδείξουν ότι η μονιμότητα είναι άγνωστη λέξη για την πρωθυπουργική κατοικία.

Περισσότερο από τη θητεία της Τρας διήρκεσε η παραμονή του τραγουδιού «Believe» της Cher στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτ, κατά πέντε ημέρες, έγραψε άλλος χρήστης του Twitter

Σε σχόλιο προχώρησε και η πολιτική σχολιαστής Άννα Ναβάρο-Καρντένας που έγραψε: «Είχα σπυράκια που κράτησαν περισσότερο από τη Λιζ Τρας στη θέση της πρωθυπουργού».

Τo εισιτήριο της Ryanair

Σε τρολάρισμα της παραίτησης προχώρησε και η Ryanair που δημοσίευσε στο Twitter ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομά της, με ανοιχτό προορισμό και με θέση το νούμερο 10D, δηλαδή την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο.

Ίδια η κατάσταση και στο ελληνικό twitter με χρήστρια να αναφέρει ότι η θητεία της Λιζ Τρας κράτησε λιγότερο απ’ όσο κρατάει ένας γάμος του Απόστολου Γκλέτσου! Δεν έλειψαν οι αναφορές στην κηδεία της Βασίλισσα Ελισάβετ, στον Τάκη Λεμονή αλλά και στον… Γιάννη Μπέζο.

Τάκης Λεμονής

 

Τα συγχαρητήρια στο… μαρούλι

Την ευκαιρία να τρολάρει την Λιζ Τρας που πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την παραίτηση της βρήκε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δείχνοντας παράλληλα την… αγάπη του για το μαρούλι. Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στα Social media ανέφερε: « Γειά σου Λιζ Τρας, συγχαρητήρια στο μαρούλι».

Όπως έγινε γνωστό λιγότερο και από τη ζωή ενός μαρουλιού διήρκεσε τελικά η θητεία της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από τον θώκο έπειτα από 45 ημέρες κι έγινε έτσι η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που σατιρίζει η Daily Star. Η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα είχε στήσει μια ιδιότυπη “κούρσα” την περασμένη Παρασκευή, δείχνοντας σε ζωντανή διαδικτυακή ροή ένα μαρούλι εκτός ψυγείου δίπλα σε μια φωτογραφία της Λιζ Τρας. «Μπορεί ένα μαρούλι εκτός ψυγείου να διαρκέσει περισσότερο από την θητεία της Τρας;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η Daily Star έβαλε μια περούκα στο λαχανικό, σχημάτισε ένα πρόσωπο και του πρόσθεσε και… χέρια. Δίπλα τοποθέτησε δύο βρετανικές σημαίες, μια πίτα σε ένα πιάτο και μια κόκκινη κούπα που έφερε το θρυλικό σύνθημα “Keep Calm and Carry On”, που είχε χρησιμοποιηθεί για να ανεβάσει το ηθικό στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότεροι από 12.000 χρήστες του Twitter παρακολουθούσαν τη ζωντανή ροή καθώς η Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Λίγες στιγμές αργότερα, καθώς ο αριθμός των θεατών έφτανε τους 21.000, ήχησε το “God Save the King” καθώς ένα χέρι απλώθηκε στο τραπέζι και έριξε τη φωτογραφία της Τρας με την λεζάντα να γράφει: «Το μαρούλι ξεπέρασε σε διάρκεια ζωής την Λιζ Τρας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ