Μπόρις Τζόνσον: Από τα ρηχά νερά της Καραϊβικής στα… βαθιά της Βρετανίας – Επιστρέφει από τις διακοπές του

Στο Λονδίνο πρόκειται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να… διακόψει τις διακοπές του στην Καραϊβική προκειμένου να μπει εκ νέου στα βαθιά, θέτοντας υποψηφιότητα για την διαδοχή της Λιζ Τρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν βρίσκεται στη χώρα όλες αυτές τις ημέρες που γραφόταν διεξοδικά ότι οι ημέρες της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία είναι μετρημένες. Και ενώ η Βρετανία εισέρχεται σε μία νέα πολιτική κρίση, ο ίδιος εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegram.

Όπως έγραψαν νωρίτερα οι Times, ο Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος για την διαδοχή της Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει την Λιζ Τρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Κάνει βολιδοσκοπήσεις, αλλά λέγεται ότι πιστεύει ότι είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ, καθώς η Βρετανία έχει πλέον βυθιστεί στη δίνη της διαδοχολογίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov τον φέρνει μεταξύ των επικρατέστερων. Ο Τζόνσον έμεινε στην πρωθυπουργία λιγότερες ημέρες ακόμα και από την Τερέζα Μέι, την προκάτοχό του, η οποία όμως θεωρήθηκε αποτυχημένη. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 32% των Τόρις δηλώνουν ότι ο Τζόνσον πρέπει να είναι ο διάδοχός της.

Τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι δεν είναι γνωστό πόσο καιρό τώρα βρίσκεται στην Καραϊβική ο Μπόρις Τζόνσον, λέγεται όμως ότι έκανε οικογενειακές διακοπές εδώ και οκτώ ημέρες. Μάλιστα, η σύζυγός του Κάρι δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία της, με φόντο γαλαζοπράσινα νερά στις 6 Οκτωβρίου, χωρίς να αποκαλύψει το πού βρισκόταν.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον απουσίαζε από το Κοινοβούλιο όσο αυτό συνεδριάζει και ενώ η κυβέρνηση της Λιζ Τρας βρισκόταν υπό κατάρρευση, σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ