Το Τέξας θα χρειαστεί πάνω από 125 δισ. δολάρια για να επουλώσει τις πληγές του Χάρβεϊ

Το Τέξας μπορεί να χρειαστεί κρατική οικονομική ενίσχυση μεγαλύτερη από 125 δισ. δολάρια (105 δισ. ευρώ) από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ανακάμπτει από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, είπε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ.

Σε συνέντευξη τύπου, ο κυβερνήτης είπε ότι το πεδίο δράσης του Χάρβεϊ ξεπέρασε αυτό του τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος κατέστρεψε την Νέα Ορλεάνη το 2005. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε διανέμει 125 δις δολάρια για ανακούφιση στην πόλη, και σύμφωνα με τον Άμποτ η οικονομική ενίσχυση για τον Χάρβεϊ θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, δεδομένου του μεγέθους του τυφώνα και της καταστροφής που άφησε πίσω του.

Ο Χάρβεϊ εξασθένησε, οι πλημμύρες συνεχίζονται

Ο Χάρβεί εξασθένισε από τροπική θύελλα σε χαμηλό βαρομετρικό, ανέφερε χθες το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Στο μεταξύ, οι καταστροφικές πλημμύρες συνεχίζονται στο νοτιοανατολικό Τέξας και τμήματα της νοτιοδυτικής Λουιζιάνα, είπε το κέντρο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πια πρόγνωση για καταρρακτώδεις βροχές στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον και του Γκάλβεστον.

“Ωστόσο, οι καταστροφικές πλημμύρες που απειλούν ζωές θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόντ και Πορτ Άρθουρ, και ανατολικότερο μέσα στην νοτιοδυτική Λουιζιάνα έως το τέλος της εβδομάδας”, τόνισε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ανοίγουν ξανά τα μεγάλα λιμάνια του Τέξας

Το Λιμενικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες ότι είχαν ανοίξει πάλι τα λιμάνια του Χιούστον, του Τέξας Σίτι, του Γκάλβεστον και του Φρίπορτ, με κάποιους περιορισμούς στην κυκλοφορία πλοίων αφού είχαν κλείσει σε αναμονή ή κατά τη διάρκεια του τυφώνα Χάρβεϊ.

Η κίνηση πλοίων στα λιμάνια αυτά επιτρέπεται στις ώρες μεταξύ της ανατολής και της δύσης του ηλίου, είπε το Λιμενικό Σώμα.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ