Το σχέδιο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Το σχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να υπογράψουν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε το βράδυ μετά το πέρας της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας το real.gr.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες και την έναρξη των συνόρων από τη Frontex και στην ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ειδομένης.

«Irregular flows of migrants along the Western Balkans route are coming to an end; this route is now closed», αναφέρει το κείμενο.

Επίσης στο σχέδιο προβλέπεται η άμεση έναρξη επαναπροώθησης στην Τουρκία εντός 48 ωρών από τη στιγμή άφιξής τους σε ελληνικό έδαφος όλων των μεταναστών που δεν προστατεύονται από το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ η Ελλάδα καλείται να φροντίσει για την άμεση στέγαση τουλάχιστον 50.000 προσφύγων (εφαρμογή της συμφωνίας της 25ης Οκτωβρίου).

Ακόμη αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα παραμένουν εδώ μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το κείμενο συμπερασμάτων 

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Συμφωνίες που δεν τηρούνται δεν είναι συμφωνίες – ΒΙΝΤΕΟ

Η άφιξη της Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Κυρίτση – Γεωργιάδη για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.