Το πρώτο μήνυμα του Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Εμφάνιση στο Twitter έκανε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από κορονοϊό και καθησύχασε τους πολίτες πως είναι καλά.

«Παιδιά, τα πάω υπέροχα», έγραψε ο ηλικίας  79 ετών πρόεδρος σε ένα tweet. «Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Κέισι, τον βουλευτή Καρτράιτ και τον δήμαρχο Κογκνέτι (και τα ξαδέρφια μου στο Σκράντον) για να εκφράσω τη λύπη μου που έχασα τη σημερινή μας συνάντηση”.

 

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Μπάιντεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 79χρονος ένοικος του Λευκού Οίκου έχει ήπια συμπτώματα, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος και θα συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.  Ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε θεραπεία με Paxlovid και θα παραμείνει σε καραντίνα.

Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ της Παρασκευής: συνάχι, κόπωση και «περιστασιακά, ξηρό βήχα». Ακολούθησε το πρωτόκολλο, κάνοντας αρχικά ένα τεστ αντιγόνου το οποίο βγήκε θετικό και στη συνέχεια το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και από το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ