Το μήνυμα του Πάπα για τους πρόσφυγες: Όποιος δεν τους θέλει, δεν μπορεί να λέγεται Χριστιανός

Σαφές μήνυμα με αποδέκτες τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και όλους όσοι δεν θέλουν στις χώρες τους πρόσφυγες και μετανάστες έστειλε με δήλωση του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Συγκεκριμένα, ο Ποντίφικας κατέκρινε τις αντιφάσεις όσων υπερασπίζονται τον Χριστιανισμό στη Δύση, αλλά ταυτόχρονα είναι εναντίον των προσφύγων και των άλλων θρησκειών.

«Η ασθένεια ή αμαρτία, που ο Ιησούς καταδικάζει περισσότερο είναι η υποκρισία, αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός, αλλά δεν ζει σύμφωνα με τη διδασκαλία του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Δεν μπορείς να είσαι Χριστιανός χωρίς να ζει σαν Χριστιανός», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Είναι υποκρισία να αποκαλείς τον εαυτό σου Χριστιανό και να διώχνεις μακριά κάποιον πρόσφυγα ή κάποιον που ζητάει βοήθεια, κάποιον που πεινάει ή διψάει. Δεν γίνεται να πετάς έξω κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη από τη βοήθειά σου».

«Όλες οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην υπηρεσία τους προς τις φτωχότερες χώρες, στους άρρωστους και σε αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», κατέληξε ο Ποντίφικας.

ΠΗΓΗ: catholicherald.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Εύσημα από τον Πάπα Φραγκίσκο σε Ελλάδα και Ιταλία για τους πρόσφυγες

Η προτροπή του Πάπα στον Τραμπ

Γιατί ο πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε την Ελλάδα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.