Το κίνημα του Βαρουφάκη καλεί τους Podemos να μην κάνουν ότι ο Τσίπρας

Τις εκλογές στην Ισπανία και την τρίτη θέση που κατέλαβαν οι Podemos, σχολίασε το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, Diem 25 με άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρεται ότι το «Brexit» και η απουσία ενός σαφούς πλάνου από τους Podemos σε σχέση με την Ευρώπη είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την εκλογική αποτυχία.

Το βασικότερο στρατηγικό λάθος των Podemos και των συμμάχων τους είναι το ότι επέλεξαν να σιωπήσουν αναφορικά με τα Ευρωπαϊκά θέματα και να μην παρουσιάσουν μια στρατηγική, με αποτέλεσμα οι Podemos, είτε να θεωρούνται απειλή για την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ισπανίας, είτε να κρίνονται ακατάλληλοι για να κυβερνήσουν.

Οι ψηφοφόροι, χωρίς να έχουν μια σαφή ιδέα του πως σκοπεύουν να κινηθούν οι Podemos στα Ευρωπαϊκά συμβούλια και τα Eurogroup, στράφηκαν, είτε στο κόμμα των Σοσιαλιστών, είτε απείχαν πλήρως από τις εκλογές.

Παράλληλα, στο άρθρο τους οι Diem 25 αναφέρουν ότι οι Podemos πρέπει να αναγνωρίσουν το λάθος τους ότι πήγαν στις εκλογές χωρίς ευρωπαϊκή ατζέντα και τους καλούν να συνεργαστούν μαζί τους, ενώ τέλος κάνουν και ειδική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα κάνετε ότι και ο Τσίπρας, που μιλάει για τα καλά της διαφορετικής Ευρώπης, αλλά δεν έχει να προτείνει τίποτα ενάντια στις πολιτικές του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του κινήματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο των Diem 25 

Διαβάστε επίσης:

Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Ραχόι στην Ισπανία

Η συνάντηση του Τσίπρα με τον Σουλτς – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ