Το ISIS έδωσε “άδεια” σε Ευρωπαίους τζιχαντιστές για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους

Σε δεκάδες Ευρωπαίους τζιχαντιστές έχει χορηγηθεί “άδεια” από το Ισλαμικό Κράτος για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν, αναζωπυρώνοντας τους φόβους ότι η οργάνωση μπορεί να σχεδιάζει νέες επιθέσεις στη Δύση.

Όπως αναφέρει η telegraph, oι ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, ταξιδεύουν με εξαιρετική ευκολία από και προς το αποκαλούμενο χαλιφάτο στη Συρία, σύμφωνα με τα αρχεία του Ισλαμικού κράτους που τεκμηριώνουν τις κινήσεις τους.

Επίσης, στα ίδια έγγραφα κατονομάζονται περισσότεροι Ευρωπαίοι από εκείνους που έχουν συλληφθεί για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της Δύσης.

Εκατοντάδες “κάρτες εξόδου” που έχει δει ο δημοσιογράφος της Telegraph, δόθηκαν από το ISIS σε τζιχαντιστές που ζήτησαν να φύγουν από το 2013 έως τα τέλη του 2014.

Τα έγγραφα μεταξύ άλλων αποκαλύπτουν τα ονόματα των τζιχαντιστών, το ρόλο τους στην οργάνωση, την ημερομηνία εισόδου, την ημερομηνία εξόδου, το σημείο ελέγχου από το οποίο πέρασαν και τον λόγο για τον οποίο έφυγαν.

Από την ανάλυση των εγγράφων προκύπτει ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που φεύγουν από τη Συρία είναι Βρετανοί. Προκύπτει ακόμη ότι πολλοί άφησαν πίσω επίσημα έγγραφα, όπως άδειες οδήγησης και διαβατήρια, κάτι που υποδεικνύει ότι στη συνέχεια απέκτησαν πλαστές ταυτότητες για να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους. 

Τα αρχεία αυτά που διέρρευσαν και που χαρακτηρίζονται από το ISIS ως απόρρητα, αποτελούν τμήμα των περίπου 2000 εγγράφων που είχαν παραδοθεί στη συριακή εφημερίδα Zaman al-Wasl που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, από έναν πρώην τζιχαντιστή.

Πηγή:telegraph

 

Διαβάστε επίσης

Το γερμανικό Focus αποκαλύπτει το σχέδιο του ISIS να αιματοκυλίσει τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά θέρετρα

Welt: Οι πλανόδιοι πωλητές στις παραλίες θα κρατούσαν Καλάσνικοφ…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ