Το Ιράν καταγγέλλει το Argo

Το Ιράν καταγγέλλει το Argo

 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα πως η βράβευση του Argo με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είχε πολιτικά κίνητρα.

Τα πρακτορεία Mehr and Fars τόνισαν πως η πολιτική διάσταση της βράβευσης αποκαλύφθηκε όταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα παρουσίασε το συγκεκριμένο βραβείο και ανακοίνωσε το νικητή.

Τα δύο πρακτορεία αναρωτιούνται γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ σε προηγούμενες τελετές και “συνέβη μόνο όταν μια αντι-ιρανική ταινία βραβεύεται”.

Το πρακτορείο ISNA παρατηρεί με ειρωνεία πως η βράβευση του Argo και η παρουσία της Μισέλ Ομπάμα “δείχνουν πως τα κριτήρια των Όσκαρ είναι απολύτως μη πολιτικά”.

“Η ταινία δεν άξιζε ούτε από καλλιτεχνική, αλλά ούτε και από τεχνική άποψη τα βραβεία που κέρδισε και οι λόγοι που βραβεύτηκε ήταν αντι-ιρανικοί”, τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ιρανός υπουργός Πολιτισμού Μοχάμεντ Χοσεϊνί. “Η ταινία είναι μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας και επιβολής της άποψης των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Το Ιράν σχεδιάζει την…αντεπίθεσή του στο Argo με μια δική του υπερπαραγωγή με τον τίτλο Joint Command και θέμα τα γεγονότα της περιόδου 1979-80, αλλά και τη μυστική επιχείρηση που οδήγησε στην φυγάδευση από το Ιράν έξι αμερικανών διπλωματών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.