Το FBI ερευνά τα email της Χίλαρι Κλίντον

Το FBI επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για την αλληλογραφία μέσω του ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διέκρινε στην επιβεβαίωση αυτή μια απόδειξη ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέπει να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Σε επιστολή με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου, ο νομικός σύμβουλος του FBI Τζέιμς Μπέικερ διευκρινίζει στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι οι έρευνες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών σχετικά με τα email της υποψήφιας για το χρίσμα στις προκριματικές των Δημοκρατικών «συνεχίζονται».

Στην επιστολή δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών ή το περιεχόμενό τους, ωστόσο η υπόθεση προκαλεί πλήγμα στην εκστρατεία της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και δεν θα λήξει σύντομα.

«Η ανακοίνωση του FBI επιβεβαιώνει ότι η έρευνα σχετικά με την ιδιωτική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον απέχει πολύ από το να αποτελέσει μια “επαλήθευση ασφαλείας” ρουτίνας, όπως εκείνη το παρουσιάζει» σημειώνεται σε μία ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Αυτή η αναζωπύρωση της υπόθεσης υπενθυμίζει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Χίλαρι Κλίντον προκειμένου να αναλάβει την προεδρία» προστίθεται στην ανακοίνωση των Ρεπουμπλικανών που κατηγορούν την πρώην ΥΠΕΞ ότι «έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια» αλλά και ευαίσθητες πληροφορίες καθώς διατηρούσε τον λογαριασμό του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν επίσης ιδιωτικό διακομιστή, μια πρακτική που απαγορεύεται βάσει των κανόνων της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης.

Η υπόθεση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ αναζωπυρώθηκε, μεσούσης της προεκλογικής της εκστρατείας, στα τέλη Ιανουαρίου όταν η αμερικανική διπλωματία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν σε αυτήν άκρως απόρρητα μηνύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον ψηφίζουν για αντιπρόεδρο τον… Καρλ Μαρξ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.