Τίνα Κάρολ: “Όπλο μου είναι η γλώσσα και η μουσική” – Το μήνυμα που έστειλε η τραγουδίστρια από την Ουκρανία

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια από την Ουκρανία, Τίνα Κάρολ, δήλωσε ότι η ίδια και οι Ουκρανοί συνάδελφοί της δεν θα εγκαταλείψουν την υπεράσπιση της γης και του πολιτισμού τους, από τη ρωσική εισβολή, και ότι είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τον πόλεμο, ώστε να ξαναχτίσουν μια χώρα, ακόμη πιο όμορφη.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιαπωνία, η Τίνα Κάρολ τόνισε πως «το όπλο μου είναι η γλώσσα και η μουσική», καθώς ολοκλήρωνε την επίσκεψή της στο Τόκιο ώστε να συγκεντρώσει υποστήριξη για την Ουκρανία. «Τα λόγια μου είναι δυνατά και η μουσική μου προκαλεί συναισθήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεγαλύτερη τραγωδία σήμερα είναι οι θάνατοι παιδιών. H ζωή τους τερματίστηκε σύντομα… γι’ αυτά τα παιδιά, ένα νανούρισμα δεν πρόκειται να τραγουδηθεί» είπε και τραγούδησε απόσπασμα ουκρανικού τραγουδιού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η Τίνα Κάρολ μετέβη στην Ιαπωνία, έπειτα από πρόσκληση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Rakuten, Χιρόσι Μικιτάμι, ο οποίος τη συνάντησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού του, στην Ουκρανία, το 2019.

Η Ιαπωνία έχει παράσχει ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία και μέχρι στιγμής έχει δεχτεί περίπου 800 εκτοπισμένους από εμπόλεμες περιοχές. Πρόκειται για μία σπάνια κίνηση για την χώρα της Ασίας, δεδομένης της εξαιρετικά αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής της.

Ο Μικιτάνι, ο οποίος έκανε προσωπική δωρεά ενός δισεκατομμυρίου γιεν (7,7 εκατομμύρια δολάρια) στην ουκρανική κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, εξέφρασε την ελπίδα του η αποδοχή από την Ιαπωνία των εκτοπισμένων από τον πόλεμο να είναι «ένα μικρό, αλλά σημαντικό πρώτο βήμα για να γίνει πιο ανοιχτή στη διεθνή κοινότητα».

Με την τραγουδίστρια συναντήθηκε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, και υποσχέθηκε την περαιτέρω υποστήριξη της Ιαπωνίας στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τον λαό της Ουκρανίας, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στη χρήση βίας να αλλάξει μονόπλευρα το status quo και θεωρούμε το πρόβλημα ως δικό μας» τόνισε.

Από την πλευρά της, η Τίνα Κάρολο είπε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ότι η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, επειδή επέλεξε την ελευθερία και ότι αγωνίζεται για την παγκόσμια ειρήνη, ενώ η Ρωσία καταστρέφει ειρηνικές πόλεις της χώρας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟ: UA:PBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ