Τι ζητούν οι Καθολικοί Επίσκοποι από τον Ρέντσι για τους μετανάστες

Οι Καθολικοί Επίσκοποι θέλησαν να απευθύνουν έκκληση στον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι για να αποφασίσει την παροχή άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στους μετανάστες που φιλοξενούνται στα έκτακτα κέντρα υποδοχής.

Η έκκληση απευθύνθηκε στην ιταλική κυβέρνηση -και ειδικότερα στον Πρωθυπουργό της- διαμέσου του καθολικού ιδρύματος «Μιγκράντες», το οποίο και δραστηριοποιείται υπέρ της στήριξης και βοήθειας των μεταναστών.

 «Πληθαίνει όλο και περισσότερο ο λαός των εγκαταλειμμένων, ένας λαός ο οποίος, κατά την διάρκεια του έτους, μπορεί να ξεπεράσει και τα 40.000 άτομα. Πρέπει να εξετασθεί, από μέρους της κυβέρνησης, η δυνατότητα μιας άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, ώστε να μην δημιουργηθεί ένας αθέατος λαός ανθρώπων, που είναι θύματα εκμετάλλευσης», τόνισε ο επικεφαλής του ιδρύματος «Μιγκράντες», πατέρας Τζαν Κάρλο Πέρεγκο.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αρμόδιες ιταλικές αρχές απορρίπτουν εννέα στις δέκα αιτήσεις παροχής ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στην χώρα τους τελευταίους μήνες.

Κατά συνέπεια, οι Καθολικοί Επίσκοποι θεωρούν ότι σύντομα θα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν χιλιάδες επαναπατρισμοί και πως οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο που διαπιστώνουν ότι δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους, θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον πατέρα Πέρεγκο «χρειάζεται ένα διάταγμα με υπογραφή του Ιταλού πρωθυπουργού, το οποίο και να επιτρέψει την παροχή άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε όσους απομακρύνθηκαν από τις χώρες τους λόγω περιβαλλοντικών καταστροφών, σοβαρής εκμετάλλευσης, πολιτικού και θρησκευτικού κατατρεγμού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση του Γιούνκερ για τους Ευρωπαίους πολιτικούς που θα συζητηθεί

Δήλωση του Ρέντσι για τις γερμανικές τράπεζες που θα συζητηθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ