Τι σημαίνει το “i” στα ονόματα των προϊόντων Apple;

Πολλές εικασίες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σχετικά με το τι σημαίνει το γράμμα “i” στις ονομασίες των προϊόντων της Apple.

Η πρώτη συσκευή της εταιρείας που έλαβε σχετικό όνομα, ήταν ο iMac του 1998. Σε βίντεο παρουσίασης του τότε πρωτοποριακού υπολογιστή, ο Steve Jobs εξήγησε, ότι το “i” παρέπεμπε στη λέξη “internet”.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει το εξής: «το όνομα iMac προέρχεται από το πάντρεμα του ενθουσιασμού για το Internet και την απλότητα χρήσης ενός Mac».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου εκείνη την εποχή το διαδίκτυο άρχισε να λαμβάνει τη σημερινή του μορφή, ενώ όλοι οι φίλοι της τεχνολογίας ήταν ενθουσιασμένοι με το τότε νέο μέσο.

Αργότερα, ειδικά έπειτα από την κυκλοφορία του iPod, το πρόθεμα “i” απέκτησε σταδιακά κι άλλες σημασίες. Σχετίστηκε με λέξεις που η Apple θεώρησε ότι χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τη φιλοσοφία της, όπως “individual” (ξεχωριστός), “instruct” (διδάσκω), “inform” (πληροφορώ) και “inspire” (εμπνέω).

Δεν είναι πάντως τυχαίο, που η εταιρεία τελευταία παρουσίασε προϊόντα που δεν διαθέτουν το χαρακτηριστικό “i” στην ονομασία τους, όπως το Apple Watch και την Apple TV. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι πλέον το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και σχεδόν κάθε συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε αυτό. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν το όνομά της, να μας υπενθυμίζει αυτή της τη δυνατότητα.

Πηγή pcmag.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρουαζιερόπλοιο γκρεμίζει… αποβάθρα στην Αλάσκα – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ